torek, 25. oktober 2016

TIBETANSKI NAUK

Jezus Kristus je rekel svojim učencem:

»Kakor želite, da bi ljudje ravnali z vami, tako ravnajte vi z njimi.«

Ta izjava je postala tako znana, da se jo pogosto omenja kot zlato pravilo.

Konfucij je svoje mišljenje izkristaliziral v naslednjem izreku:

»Ne ravnaj z drugimi tako, kot nočeš, da bi ravnali s tabo.«

Vsak na svoj način sta izrekla isto življenjsko vodilo. Če bi se ga ljudje držali, bi to geslo postalo kot najčistejše zlato. 

Si predstavljate, da bi vsi ljudje ravnali po tej izjavi? Ali menite, da bi svet postal boljši?

Zagotovo! To je več kot nepotrebno vprašanje!

Več kot potrebno, pa se je vprašati, kaj je ta skrivni proces, ki tiči za tem zlatim pravilom?

Obelodanila ga bom s samo svojim pogledom, izhajajoč iz »tibetanskega nauka o sočutju«, ki vam ga razkrijem na koncu.

Kaj vse obsega pomen besed »kako ravnati z drugimi«?
Kaj vse obsega pomen besed »kako ravnati z drugimi«?

Ali to pomeni samo, kaj bomo storili drugemu, na primer dobrega ali slabega?

Prav gotovo NE! Načeloma lahko svoja dejanja človek zavestno kontrolira in se odloča, kaj bo storil v določeni situaciji.

PRED ali ZA dejanji pa vedno stojijo naše MISLI. In prav misli so večji izvor ZLA, kot si človek sploh lahko predstavlja.

Zakaj? Ker so naše misli energija, ki v trenutku potuje do naslovnika, pa če se tega zavedamo ali pa ne.

Naše energetsko polje nenehno vpliva na svet in odpošilja vanj naše misli. Če so naše misli povezane z drugim človekom, je učinek takojšen.

Energetsko občutljivejši ljudje, ljudje na višjih vibracijah ali stopnjah zavedanja, so sposobni zaznavati, energetska polja drugih. To pomeni, da so celo občutljivi za te misli, jih prepoznavajo. Zato pa nekaterim pravijo, da znajo »brati misli«!

Ljudje, ki so v izjemno negativnem občutenju, nizkih vibracijah in splošno slabem počutju, tega niso sposobni zaznavati. Njihova negativna energetska stanja so preslabotna, da bi se sploh zavedali, kako destruktivno vplivajo na bližnje ljudi ali širše v okolje.

Torej! Misli, ki imajo negativno konotacijo, so zlo, ki se prenaša naprej. Saj smo ljudje izjemno dovzetni za razpoloženja in stališča drugih in se kaj hitro tega počutja tudi navzamemo.

Kadar gledamo druge in jih presojamo ter si mislimo na primer, da so debeli, suhi, bolni, nesrečni, hudobni, neprimerno oblečeni ipd., jim začnemo v resnici pošiljati svojo energijo. Ti ljudje lahko še sami začnejo slabo misliti o sebi.

Tako se zapletamo v nekaj, kar ni nič drugega kakor energija zla. To je nalezljivost negativnih misli.

Morda se boste vprašali: »Kaj zdaj ne smem niti videti več stvari takšne, kot so?«

Seveda! Kar mi vidimo, vidimo. Vendar, če želimo dobro oziroma spremembo pri sebi, bomo takoj zatem svoja pričakovanja in videnja določenega človeka presukali tako, da bomo mislili na to, KAJ BI LAHKO BILO, ne pa na to, KAJ JE!

Če je človek bolan, ni potrebno, da razmišljamo, kako močno je bolan, se bo zlizal, nas bo okužil ...? Raje razmišljajmo, da ga že vidimo ozdravljenega. Da ga vidimo srečnega. Skratka, da ga vidimo v »najboljši- top formi«.

Tega pričakovanja, da se bo vse dobro izteklo, tega bi se mogli oklepati, kajti v tem primeru bi vanj zares pošiljali svoje pozitivne misli. Mu z njimi dvigovali njegovo energijo in zavest.

K tej umski naravnanosti bi se morali vračati znova in znova, ne glede na to, kaj vidimo.

Verjemite, četudi na primer ne boste sodelavke ogovarjali na glas, temveč le v mislih, je to isto, kot če bi besede izgovorili.

Misli so energija, ki jo oddajamo. Misli o nas samih, o drugih … nam »pišejo« na obrazu. Misli povedo, kako se počutimo in kaj občutimo do drugih. In misli nas razkrinkajo nevede in nehote.

Dokler se sami ne bomo znali izogniti vsem mogočim negativnim mislim, tudi zase ne bomo mogli doseči najvišje ustvarjalne energije.

Prav to pa je ta velika resnica, ki se skriva za TIBETANSKIM NAUKOM o sočutju.
V resnici gre za visok duhovni nauk, ki presega dosedanje življenjsko vodilo, napisano v uvodu.

Zatorej bi se moralo to pravilo, v svoji popolnejši obliki glasiti takole:

»Z drugimi ravnaj tako, kot bi rad, da bi oni ravnali s tabo, zakaj tako, kakor boš z njimi ravnal oziroma MISLIL o njih, tako bodo oni ravnali s tabo. Molitev, ki jo s svojimi občutji in dejanji pošiljaš iz sebe, namreč v njih prebuja natanko tisto, kar pričakuješ od njih.« (Skrivnost Šambhale)
Držim pesti, da ti bo uspelo vsak dan bolj in bolj razmišljati pozitivno, svetlo, vedro, veselo, zadovoljno, radostno …, kajti s tem boš v prvi vrsti naredil levjo uslugo sebi in hkrati prispeval k boljšemu počutju vseh, ki ti prekrižajo dan.

Veselo na vesele misli!  
Pisarka Simona&Simon



Ni komentarjev:

Objavite komentar