ponedeljek, 24. oktober 2016

RESNICA!

Resnica ni nekaj oprijemljivega in za vsakega mimogrede dojemljivega.
Ker je očem nevidna, jo poskušamo iskati z notranjim očesom, ušesom, intuicijo, razumom, umom in ne nazadnje tudi z domišljijo.

Najbolj se ji približamo s prisluhom našim občutkom. Ti so že odličen kazalnik resnice. Na primer že samo telo nam pove, kaj je za nas prav in dobro, ko se počutje temu primerno izboljša ali poslabša.

Resnica je najmanj dokazljiva z besedo.

Največkrat je nekaj, kar nosimo v sebi in se je večkrat NE ZAVEDAMO. Ne prepoznamo je, ker smo preobteženi z balastom misli, ki pregazijo »tisto resnico«.

Iskrenost nima pri tem moči. Iskrene misli so še vedno samo misli, zabetonirane pod »tisto resnico«. Ne misli, da jo veš, ker si iskren.

Iskrenosti se prav tako ne da izmeriti. Vedno je z nečim pogojena. Na primer s preteklostjo, ki je v tebi ustvarila »tvojo resnico«.

Lažna iskrenost je spet nekaj, česar se ne zavedamo. Pogojujemo jo iz svoje izkušnje, ki pa je daleč od resnice.

Priti bliže k resnici, ni nič drugega, kot obrniti se vase. Jo začeti iskati V SEBI.

Kako?

Postani pozoren, ko iščeš odgovor. Kajti našel ga boš v sebi, če boš ozavestil svoj JAZ, svojo BIT.


Kajti zakopana je v globini tvojega srca.

SRCE pa edino ne laže. Srce točno ve, kaj je naša resnica. Vendar pozor! Lahko, da je še v globokem spancu, ker se še nismo »prebudili«. Ker se še nismo očistili misli, ki vedno zmotijo pot do srca.

Srce je nezmotljiv pokazatelj, kaj vse počnemo proti sebi. Takrat je nemirno, boleče, trepeta … bije upočasnjeno, pospešeno, neenakomerno … aritmično preskakuje in išče tisoč in en način, da bi opozorilo nase. Na vse pretege nas kliče »na pomoč«.

Kaj ti pomaga resnica, ki to ni? Ne moreš je izsiliti, zahtevati, izprositi in niti izkoreniniti, iztrebiti ali zatreti. Ne moreš se z njo obmetavati, nanjo prisegati, z njo leporečiti, se šopiriti in repenčiti. Niti se z njo okoriščati, jo izpodbijati, objokovati in »tisto, svojo resnico« na koncu malikovati!

Resnica je vse, samo NE resnica.

Zato ti ne preostane drugega, kot da se ustaviš, umiriš in pomisliš, kako bi pa v resnici prišel do nje!

Resnica je razsežnost, v katero se boš slej kot prej podal. Če ne prej, ko je ne boš mogel dokazati drugim.

Ne išči je z drugimi, ne išči je v drugih. Išči jo sam v sebi.

Ljubezen v tebi ti bo pomagala prebuditi resnico.

Spoznal jo boš. Vendar niti trenutek prej, kot ti je namenjeno. 


Ni komentarjev:

Objavite komentar