četrtek, 13. avgust 2020

ŠESTO VODILO: Ljubezen je sveta!

 

Zaradi svoje popolnosti je ljubezen vredna vsega čaščenja. V resnici ne obstaja ničesar bolj vzvišenega, kot je ljubezen. Z roko v roki se bomo z njo zmogli prebiti skozi najtežje preizkušnje življenja, skozi vsako obliko trpljenja in uspešno premagovali različne strahove.

Svetloba, ki jo nosi v sebi sveta ljubezen, bo samodejno odstirala temne sence in kdor bo vanjo neomajno zaupal, ga bo resnično obogatila - naredila za »bogataša«!

Vse dokler se bodo okoli nje vile neresnice, laži in potvarjanja tako dolgo se ne bo pustila razpoznati. Zelo veliko dela na sebi in v sebi bo zahtevala, preden bo pokazala svoj pravi »obraz«.

Čeprav mnogo ljudi njeno svetost tako zlahka uporablja ali zlorablja, se v njenem imenu ne bo zgodilo nič, če ji ne bomo znali pristopiti spoštljivo, iskreno in ji prepustili vse vajeti.

Zaupanje nas bo pripeljalo do nje veliko hitreje kot vse drugo. Lahko jo kličemo, moledujemo ali vabimo v svoj objem, a najhitreje se bo odzvala, če bomo ponižno prosili za dovoljenje, da jo pobliže spoznamo. Šele s hvaležnostjo, molitvijo in zavedanjem bomo dobili priložnost, da jo srečamo.

Zapisano ni »šala mala«. V imenu ljubezni si ne bi dovolila zapisa, če v izpovedanem ne bi sedele moje izkušnje.



Središče vsake čakre je umeščeno v določenem delu našega fizičnega telesa. Središče sveta ljubezni, ki je sveta, je na sredini čela (center terciarnih čustev). Ima moč, da nas popelje okoli sveta in še dlje ter vsekakor »še višje«.

Svet ljubezni, ki ni vezan in omejen na materialni svet s čustvi, temveč dopušča popolno svobodo telesa in duha je stanje, ki je osrediščeno v tretjem očesu. Temu stanju se približujemo skozi meditacijo. Najmočnejša energija, ki je temeljni gradnik našega obstoja, je spolna energija, ki se običajno izrazi skozi drugo ali spolno čakro, a se v povezavi s šesto (center izza naših čustev - univerzalna ljubezen, ki temelji na zavesti »enosti«) ali s tretjim očesom navezuje v sveto spolnost, ki jo pozna svet tantrikov.

Tantrično ljubljenje ni nekaj, kar bi se dobesedno lahko izvajalo »od tu do tam«, dokler niso v polnem zamahu delovanja tudi vse ostale čakre fizičnega telesa (vključno s čakrami vseh »drugih« teles). Načela, ki spodbujajo razmah tantrizma, so izjemno »stroga« in v krog pravih tantrikov ni vstopa, dokler ne opravimo vrste preizkušenj.

Toda tudi ni nekaj nedosegljivega, če se v nas pojavlja neustavljiva želja in hrepenenje po resničnih spoznanjih, njenih vrednotah in zdravju (zdravljenju), ki ga nosi tistim, ki jo izvajajo v skladu s starodavnimi izročili.

Ker je prenos znanja o tantri »tajen«, pričujoče mesto ni na mestu za nadaljevanje začete teme. Če bo nekomu blizu misel, da bi posegel po teh vedah in ubesedenemu razmišljanju o praktičnih začetkih, bo k temu tudi pristopil.

In še namig! Če boste imeli resnično in neumorno željo po spoznavanju tantre in je v vas že posajeno njeno »seme«, vam bodo prišli nasproti pravi ljudje, ki to znanje že nosijo v sebi. Vse se zgodi ob svojem oziroma pravem času.

In še en namig! Pozabite vse, kar ste kadarkoli »slišali« o tantri. Najverjetneje ni v tem »baba čula baba rekla« niti zrna resnice.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar