sreda, 21. september 2016

La femme fatal (II. del)

ZRCALCE
Preden se lotim razmišljanja o fatalnosti ženske v sebi, se bom osredotočila na dva primera iz sveta »slavnih« izven naših meja! Morda pa kdaj potegnem z rokava še koga z domačih logov.

Danes pa bo govora o ženski in o moškem, ki po mojih merilih posegata v učinek fatalnosti, kar zame nikakor nima negativne konotacije. To bom vsekakor poskušala obelodaniti.

Oba veljata za izjemno umetniško ustvarjalna in kreativna človeka, katerih delo je prežeto s pozitivno energijo, ki jo osebno imenujem »energijo ljubezni«.
TO, kar počneta, počneta z dušo in srcem.

***
Če pogledamo Meryl Streep in njene filme, lahko ugotovimo, da je kot igralka pri samem vrhu. Po mojem prepričanju prav zaradi nedefiniranega, čutnega naboja izraznosti, ki ga, kot je videti iz različno zaigranih žanrov, z lahkoto dosega.

V nobenem filmu pa ne igra na karto »spolnosti«. Svojega množičnega občinstva ji ni treba pridobivati s seksualnostjo, kajti to, kar ONA sama po sebi JE, popolnoma zadostuje.

Kljub povedanemu, pa jo boste videli igrati v vseh mogočih vlogah, ki nakazujejo držo fatalnosti. V vas bo predramila tudi tiste, najbolj zaspane čute.

Na primer, v filmu The Bridges of Madison County, vas bodo zalivale solze, ob filmu Mamma Mia boste hkrati zapeli in zaplesali ali ob filmu Defending Your Life, se boste kljub dejstvu, da gre za fantazijski film s komično notico, globoko zamislili.

A hkrati v »trič-trač« revijah ne boste sledili njenim osebnim »škandalom«. Še več, pravzaprav boste samo ugotovili, da kljub slavi živi zgledno življenje povprečnega človeka.

To pa je umetnost! V današnjem svetu uspeti in ob enem ohraniti osebno življenje v zasebnosti.

Če to ni fatalno? In prav zaradi svojevrstne lepote in nenavadnosti odločilno!

***
Koga pa sem izbrala v svetu moških? Bryan Adams-a. Vrhunskega glasbenika, ki ga posluša staro in mlado. Komu to danes še uspeva v svetu glasbe? Današnji glasbeni izvajalci imajo bolj ali manj privržence samo mlade, srednje ali starejše generacije.

Če boste odšli na koncert Bryan Adams-a, boste srečali kar vse tri. Ni redko, da se njegovih koncertov udeležijo tako najstniki, starši, kot tudi stari starši. Vem iz prve roke, ker sem to videla in doživela v živo že dvakrat.

Tudi iz njegovega osebnega življenja boste našli v medijih bore malo. A prav temu človeku uspeva polniti dvorane brez pompoznega oglaševanja, jumbo plakatov, pa naj se izvaja njegov koncert kjerkoli po svetu.

Če to ni fatalni moški, potem res ne vem, kje jih iskati?

Razmislite tudi, kakšen je njun osebni videz po splošno veljavnih merilih »zunanje lepote«.

Ali kdo od njiju izstopa po telesni fiziognomiji s kakšno posebej »opevano« lepoto? Seksualnostjo?

Nobeden! Če pobližje pogledate Bryanov obraz, boste videli številne brazgotine, ki so ostale kot posledica vodenih koz.

Toliko denarja ima, da bi zlahka naredil že sto lepotnih operacij, pa se očitno na to požvižga. Njegova oblačila so preprosta, tudi na koncertu vas ne preseneti s posebno garderobo. Kavbojke in majica in na koncu je videti tako kot eden izmed vas!

***
Kaj je torej tisti magnet, tisti žar, tisto »nekaj«, da derejo na kup trume ljudi? Kaj takega torej imajo, kar nimajo drugi? Ugotovili smo, da ni razlog fatalna zunanjost niti glas opernega pevca, še manj seksualnost …, čeprav po zunanjih merilih večina danes prisega prav na te adute.

Je TO morda izjemno izžarevanje energije, uglašenost na pravo, svojo »frekvenco«, uživanje v ustvarjanju, v prvi vrsti ZA SEBE, uživanje v tem, kar SI, izražanje svoje enkratnosti, ne oziraje se na mnenje drugih? Je to ta najvišja, na neki način vzvišena inteligenca? Obarvana še s smislom za humor?

Je prav to ta fatalnost ali usodnost vplivanja na druge?

Pravijo, da nekdo fatalno ali usodno vpliva na druge in s tem nanje deluje pogubno.
Jaz pravim, da je to konec koncev vse samo izbira vsakega posameznika!

Je to res tako preprosto, kot je v resnici vse v življenju? 

Le mi smo tisti, ki si otežujemo svoj vsakdanjik z razmišljanjem, kako bomo ugajali drugim in ne V PRVI VRSTI PRAV SEBI!


-         - se nadaljuje -

     Iz novinarskih voda: Simona Babič


Ni komentarjev:

Objavite komentar