četrtek, 1. junij 2017

VRELEC MLADOSTI


Kaj v tebi vre? Mladost, norost ali kakšna skrita želja?

Si lahko predstavljaš življenje brez tega občutka, ki te nosi naprej in te pošilja iz leve na desno in te dviguje od tal pa do stropa že samo zato, ker si živ?

Pomisli, kdaj si bil nazadnje tako poln življenja, da bi objem vsakega mimoidočega, ga prijel za roke in se z njim zavrtel kar v mimohodu!

Postani plesalec, virtuoz, poet in umetnik, ki v mislih pleše s svojo dušo, jo objema in poljublja, ker mu je življenje nad vse drago.

Vedi, da nate čaka še toliko lepega, če boš lepo gledal, če boš lepo mislil in če boš lepo ravnal s samim seboj.

Ni zanemarljivo dejstvo, da si ti ta vrelec, ki te bo pomladil, ker boš ti tako izbral.

Saj se ne da skriti misli, nobene, niti tiste najbolj skrite. Če si še tako prepričan, da ni pomembno, kaj misliš, si se pošteno uštel.

Tvoje misli te bodo pomladile, razvedrile in boš z njimi zajemal obilje z veliko žlico, če jih boš ovil v tančico Ljubezni.

Ljubezen je v resnici vse, kar potrebuješ, da boš ostal veder, mlad in poln elana do dela, s katerim boš z lahkoto rokoval, če le ne boš mislil, da imaš dve levi roki.

Misli, misli, misli … te nas katapultirajo med zvezde, ali zmeljejo v prah in prav vse, si prikličemo sami. Misleč, da vse vemo, da najbolje vemo, da mi že vemo, da nam pa res nihče ne bo solil pameti …

Opusti preveč misli, svoj prav, svoje prepričanje, svojo zamisel o tem, da ne gre, da ne veš, ne zmoreš, nimaš 'te' pameti, niti sredstev, kaj šele 'privlačne' zunanjosti!

Zamenjaj jih z neomejenostjo, svobodo in tistim koščkom sebe, ki ti prišepetava: »Ti si moja Ljubezen! Vredna vsega najboljšega.«

Hm, zunanjost pa bo zasijala sama po sebi iz tvoje notranjosti in osvetlila še vse okoli tebe. Začeli se bodo dogajati čudeži, o katerih se ti predhodno ni niti sanjalo, da se lahko dogajajo prav tebi.
V ozadju prihaja 'domov' naša Maca :)

Šele s spremembo, ki jo naredimo s svojim razmišljanjem, postanemo ustvarjalci svoje sreče, ki vre iz vrelca, ki ga vsi imamo. Ta vrelec je naše Srce. Srce pa ve za naše najbolj skrite želje, najbolj nore ideje in zamisli, ki želijo privreti na dan. Če bomo le dopustili, se prepustili in zaupali vodenju v nas.

Z ljubeznijo dosežemo vse. Tudi raj na Zemlji. Zato je edino smiselno vprašanje sebi: "Koliko Ljubezni je v meni?" 

Če je imaš 'dovolj' do sebe, je bo zagotovo dovolj tudi za druge.

Prav TA Ljubezen pa nas bo popeljala tja, kjer smo v resnici 'doma'.

Zatorej …

V ljubezni nisi doma, dokler Ljubezen ni tvoj dom!

Pisarka Simona



Ni komentarjev:

Objavite komentar