sreda, 9. november 2016

MISEL PRIZADENE


Vedno znova me prevzame ugotovitev, kako močan vpliv imamo drug na drugega.

Misel je energija, ki potuje od pošiljatelja do prejemnika, pa če JE ali NI izgovorjena na glas. Naše misli so kot antena, ki oddaja signale na vse strani daleč naokrog.

Se zavedate, kakšno moč imate v sebi? In to že samo ali predvsem s svojimi mislimi.

Če bi se vsi ljudje tega zavedali, bi morda misli skrbneje izbirali.

Opažam, da je med ljudmi vedno več takšnih, ki dobesedno berejo misli drugih.

Misli lahko načeloma bere vsak. Človeku dobro pogledaš v oči, opazuješ njegovo obrazno mimiko, telesno držo in kmalu ti postane jasno.

Če nič drugega, boš zaznal človekovo razpoloženje …, ali je človek v zadregi, ali je sproščen ali nervozen, pomirjen … Zelo jasno ti bo, kdaj je jezen, sovražen, nadut, ohol in nasploh nespoštljiv.

Tudi, ko je naklonjen, prijazen, sočuten in ljubeč, boš zaznaval mimogrede.

Kaj pa tiste misli, ki jih človek skrbno čuva in skriva v glavi in noče, da bi zanje kdorkoli izvedel?

Da, nekateri znajo iz energije, ki jo človek oddaja »dobesedno brati misli«! Grozljivo, kajne? Stojite poleg nekoga na avtobusu in ta vam bere misli. Seveda sta oba tiho in mislec ne ve, da ima »poslušalca«!

Tega, ne pišem zato, da bi vas strašila, temveč ozavestila čedalje višje sposobnosti ljudi, ki razvijajo svoje duhovne danosti.

Sama poznam človeka, ki bere misli. To sva testirala in občutek ob tem je res nenavaden.

Se zato izogibam tega človeka? Nasprotno, njegova družba me priteguje. Seveda je to možno le zato, ker si izjemno želim napredovati v vse smeri, tudi duhovne. V največjo podporo mi je moja skrajna iskrenost, četudi še ne zmorem misliti vedno vsega pozitivno.

Ampak želim se učiti in spoznavati te mogočne zmožnosti, ki jih imamo ljudje. Nekaterim so dane, nekateri jih razvijajo sami, tretjim pa se o tem nič ne sanja in se bolj ali manj posmehujejo. So tudi takšni, ki se bojijo!

Zakaj le? Verjetno se že imajo česa za bati?

Če pa potegnemo rdečo nit mojega razmišljanja, je za vsakega posebej, kot za celotno človeštvo, naš planet in vesolje, še kako pomembno KAJ RAZMIŠLJAMO!

Če imamo takšno moč, imamo možnost izbrati, kako jo porabiti. Zakaj ne v same dobre namene? Zaželimo si biti vzgled in vzor. To je največ, kar lahko storimo.

V vsakem poiščimo tisto najboljše in samo v to smer tudi razmišljajmo, ko nanj pomislimo.

O vsem in o vsakem razmišljajmo LJUBEČE, sočutno in z največjo možno mero razumevanja.

Da, vem! Ni vedno enostavno. Še vedno nas rado potegne v jezo, zamere, prepir ipd.

Ampak, če se zavedamo, kako destruktivne in škodljive so naše misli v prvi vrsti za nas same, bi nas to vedenje že moralo ustaviti. Škodo si povzročamo na več nivojih, tako fizičnemu, etrskemu (vitalnemu), mentalnemu (miselnemu) in astralnemu (čustvenemu) telesu.

Če se ob tem ne ustavimo, potem se zavejmo, da delamo veliko škodo ne samo sebi, temveč tudi tistemu, ki ga obsujemo z vso negativnostjo in na koncu vse te svoje misli nezavedno vlivamo še v eter.

Več kot na mestu je misel velikana Nikole Tesla:

"Vsak bi moral ceniti svoje telo kot dragoceni dar, ki ga je dobil od tistega, ki ga ima najraje, kot veličastno umetniško delo nepopisne lepote in mojstrstva, ki presega meje človeškega razumevanja in ki je tako nežno, da ga lahko že beseda, pogled ali misel prizadene … » (Nikola Tesla)

Naše telo zaznamujejo določene misli, ubesedene ali samo izražene s pogledom tudi za več let. Ne izkopljemo se iz neljubezni in nerazumevanja v sebi. 

Lahko nas ranijo do te mere, da resnično potrebujemo pomoč. Da ozavestimo, da bolečine ne potrebujemo več. Da ni naša. Da je naša esenca svetloba in ljubezen.

Pametno pretehtaj, preden izrečeš. Pametno pretehtaj, še preden pomisliš.

Nikogar ne rani namerno. Ne delaj drugim tega, česar ne želiš, da bi drugi tebi!

Ni komentarjev:

Objavite komentar