torek, 11. april 2017

4. korak do cilja – SPOZNANJE


SPOZNANJA v našem življenju se dogajajo tekoče, dnevno … kar tako mimogrede, medtem ko hodimo po svetu. Ob spoznanjih pa rastemo in zorimo ter postajamo modrejši.

No, tako vsaj, naj bi bilo. Če pa je resnično tako, pa je odvisno od nas samih in POZORNOSTI.

Koliko globine in pretanjenosti je v tej besedi pozornost, bodo vedeli vsi, ki so Mojstri samega sebe.

Bolj, kot bomo pozorni, več bomo izvedeli o sebi.

S tehniko pozornosti se boste naučili, da ne zavijete v preteklost ali, da vas ves čas ne odnaša v prihodnost. Temveč, da se istovetite samo s tem trenutkom in ostajate v pozornosti, kaj je pred vami.

Na ta način se bodo najhitreje odvijala vsa mala, velika in tudi zelo vznemirljiva nova SPOZNANJA.

Ob tem boste bivali, se družili in naključno srečevali z mnogo ljudmi. Vsi ti ljudje si bodo o vas ustvarjali neko »sliko« in mnenje.

Nekateri bodo o njej molčali, drugi vam bodo pokazali ogledalo, tretji bodo o vas vedeli več kot vi sami o sebi (teh se je treba celo bati … hehe …), četrti vam bodo dobronamerno svetovali, peti vas bodo dvigovali, itd.

Spoznanja, ki jih boste ob tem prejeli o sebi, naj bodo resnično vaša. To pomeni, da so usklajena z vašo bitjo, ne glede na to, kdo jih je izrekel. Ko nič ne počnete proti sebi, ste polni dobrih občutkov. Vaši občutki, naj bodo vaš kompas.

Ker pa smo vsi samo ljudje, se velikokrat »obesimo« na neke besede, ki jih je nekdo izrekel in so bile namenjene nam, osebno.

Na primer, nekdo vam reče, ker se že več dni niste obrili: »Ti si pa postal na pogled res zanemarjen!« Te besede se vas dotaknejo in potem jih žvečite, ob tem pa izgubljate čas. Vi veste, zakaj niste obriti in ne glede na to, kaj vam, kdo v zvezi s tem »pridiga«, ni razloga, da vas to potre. A velikokrat se zgodi, da o besedah »na svoj račun« premlevamo vse preveč časa.

Seveda je ta primer skrajno banalen.

Vsi vemo, da imajo besede veliko moč, sploh, če nam jih izreče človek, ki ga spoštujemo in imamo radi. Kako neskončno nas lahko ranijo, povzdignejo, osrečijo, pobijejo ipd. … ima zagotovo vsak kakšno izkušnjo.

Kaj hočem povedati? NIKOLI ne vzemite besed, ki vam jih nekdo reče, dobesedno, »zdravo za gotovo«, kajti:

Mogoče ni tako mislil, kot ste vi slišali;
Vaše izkušnje so samo vaše, nihče jih nikoli ne bo v celoti razumel;
Nasvet, ki vam ga, da nekdo, ki nima prav te, vaše izkušnje, pretežkajte in premislite, če je v skladu z vami;
Če ni, ga čim prej pozabite, če je, ga koristno uporabite.

ŠE EN BANALEN PRIMER IZ ŽIVLJENJA:

Že nekaj let raziskujem vse vrste in oblike naravnega zdravljenja. Začela sem z alternativno metodo Ponovna povezava, šla naprej v znanje Reikija in še nekaj drugih tehnik, ki so predvsem temelj za samozdravljenje. Ne sprejemam samo določene tehnike zdravljenja. Menim, da so lahko vse dobre, če je »dober« človek, ki jih izvaja in če je njegov namen v skladu z zakoni narave.

Nekoč sem bila na neuradni delavnici, pri naravnem zdravilcu, ki me je ob odhodu pospremil z besedami: »Ti ne boš nikoli naravna zdravilka!«

Ko sem odšla, sem si mislila, ta človek bo že vedel. Če kdo, pa bo ta vedel! Nad izjavo sicer nisem bila navdušena, vendar sem jo takrat vzela »resno«.

Po premisleku pa sem sklenila, da »eno« mnenje zame ne šteje. Izkušenj z "enim" mnenjem, ki zna biti subjektivno, sem imela že kar nekaj.

Kakorkoli že, če ta izjava drži, bo pokazal čas, sem si mislila. Sicer pa sem vedno manj pozornosti polagala na mnenje »avtoritete«, ki mi ni predstavljala vzgleda in vzorca, po katerem bi želela delovati tudi sama.

Tako je mineval čas, in našli so se ljudje, ki so imeli drugačen pogled na moje skrite talente.  

Sčasoma sem, »Hvala Bogu«, tudi sama prišla do številnih novih spoznanj in ob tem dobila izkušnjo, da NIHČE NE MORE VEDETI, KAJ VSE SE V RESNICI SKRIVA V NAS. To lahko šele ob veliki meri pozornosti in iskrenosti do sebe spoznava vsak sam. Proces, ki mu ni konca …

Zato si samo pozorno in iskreno prisluhnimo in odgovori, ki jih bomo prejeli, bodo najbližje resnici.

Kako prepoznati človeka, ki ima naravne sposobnosti zdravljenja in ki v življenje vključuje močno intuicijo ter komunikacijo z višjimi stanji zavesti, vam za oris podajam 9 najbolj močnih in prepoznavnih znakov.

Pred tem pa poudarjam, vsak človek ima sposobnost samozdravljenja.

  • Občutek in želja dvigovanja svoje frekvence in želja pomagati drugim pri spremembah in dvigu zavesti.
  • Doživetje težke preizkušnje ali iniciacije, ki so potrebne na poti razvoja. Lahko je to bolezen nasilje, izkoriščanje, težavni odnosi, izkušnja bližine smrti …, ki v nas prebudi speče zdraviteljske sposobnosti.
  • Navidezna zaprtost, »biti zazrt vase«, a v resnici je to samota, ki polni baterije.
  • Se izjemno dobro počuti v naravi, ko zaživi in oživi ob vseh šepetalcih … drevesih, pticah, rekah, morjih in gorah …, skratka »obožuje« čas, ki ga preživlja v naravi.
  • Je občutljiv oziroma občuti stvari, ki jih drugi ne. Občutljivost je v tem primeru dar, ki omogoča zaznavanje globlje, višje, širše …
  • Duhoven klic v bran naravi in nasploh vsemu živemu.
  • Ideje, vizije, ki pridejo iz višjih stanj skozi zavest … takrat, ko se poraja neverjetna ustvarjalnost.
  • Pojavijo se jasna »sporočila«, moči zdravljenja z besedo, zvokom, dotikom …
  • Občutek, da ne veš h komu ali čemu sploh spadaš. Pač samo si …


Z ljubeznijo Pisarka Simona & Simon




Ni komentarjev:

Objavite komentar