sobota, 4. februar 2017

ZA TISTE, KI SE IMAJO RADI!


Danes pa nekaj za vse, ki se imajo radi v vseh pogledih. Po navadi popiham na vaše Srce ali Dušo, tokrat se bom dotaknila vašega zunanjega oziroma fizičnega telesa.

Pa poglejmo, na kakšen način!

Kot je skrb za ravnovesje čustvenih in eteričnih teles posameznika pomembna, je pomembna tudi velika pozornost in skrb za naše fizično telo.

Zdrava in sijoča koža, s čim manj odstopanji v pigmentu ali strukturi ali znamenjih, ki se z leti pojavljajo na koži, je želja vseh, ki dajo nekaj nase.

Osebno menim, da je skrb za fizično kondicijo in zdrav videz človeka, bistven dejavnik vsesplošno dobrega počutja.

Vse skupaj pa pripomore k boljši samopodobi in naši dobro-biti.

*
Rožmarin in rožmarinovo olje!

Izdala vam bom recept, ki ga zase uporabljam od pomladi 2016 in sem vzhičena nad rezultati. Zaupala mi ga je ena Mojca.
Pa ne katerakoli. Temveč tista, ki sem ji nekoč rekla: »Če bi imela sestro, bi si želela, da bi bila takšna, kot si ti!«
Torej je govora prav o tej, izjemno posebni Mojci širokega duha in velikega srca.
Z vami bom podelila njeno čudežno formulo o rožmarinu in doma narejenem rožmarinovem olju.
*

Naberite rožmarin, osmukajte suličasto tanke listke, jih med prsti strite, da bodo lažje spustili eterično olje in ga do vrha nasujte v steklen kozarec. Zalijte ga z najboljšim olivnim oljem, kar jih lahko dobite (seveda na sebi ne boste »šparali«). Prav tako do vrha. Nakar kozarec prekrijete z aluminijasto folijo in ga dajte v shrambo, na temno, vsaj za štiri do pet tednov. Seveda lahko tudi dlje.

Po preteku določenega časa ga precedite, kamor želite (najbolje, da v steklen kozarec ali steklenico) in ga začnite uporabljati.

Rožmarinovo olje je vsestransko uporabno, primerno za mazanje celega telesa vključno z obrazom. Sama uporabljam samo to olje, tako za telo kot obraz. Doma mi rasteta dva grma te čudežne sredozemske rastline, ki sta ves dan obsijana s soncem in toploto.
*

Če se samo dotaknem vseh neverjetnih moči rožmarina, moram posebej omeniti, da je rožmarin bil vedno povezan z Ljubeznijo. V antični Grčiji so verjeli, da njegov vonj osvobaja duha, in če je duh svoboden, lahko tudi Ljubezen neovirano prepoji telo.

Zato ne preseneča, da je rožmarin tradicionalno posvečen Afroditi, boginji Ljubezni.

*

Torej ne bo nobenega začudenja, če napišem, da je rožmarin neke vrste stimulator. Maziljenje telesa, nežno in počasno vtiranje te esence, ogreje telo in dušo in prebudi še ostale čutnice.

Za vse to pa potrebujete samo čas. Veliko časa! Ampak saj ga namenjate sebi.

Zelo nežno zmasirajte celo telo in počnite to tako dolgo, da ga vse pore vpijejo in pustijo za seboj mehak in sijoč videz. Brez skrbi! Če boste to dovolj dolgo počeli, na perilu ne bo nobenih madežev, kot to mislijo nekateri nestrpneži.

To sproščujoče »opravilo« lahko zaupate rokam svojega partnerja, ki vas bo popeljal v čudovito »pravljico v dvoje«.

Predajanje rokam, svojim ali partnerjevim, bo v vas zanetilo skrajno ugodje, ki se bo razširilo skozi celo telo. Rožmarin ima moč zbujanja spolne energije in kot plamen segreva vse od mezinca na nogi do temena na glavi. Verjetno vam je znano, da masaža stopal odlično vpliva na počutje in je pomembna alternativna terapija.

Telo vam bo za »hrano«, s katero ga boste negovali hvaležno in vam bo vrnilo z zdravim videzom in svilnato mehko kožo. Če boste izvajali masažo svojega telesa vsak dan ali vsaj čim bolj pogosto, ga boste učvrstili in koža bo s časom postala veliko prožnejša. Na ta način jo boste pomladili ali vsaj ustavili znake staranja.

Zdaj pa vas prepuščam vaši domišljiji in rožmarinovi esenci, ki bosta predramila zgodbo, vam »pisano« na kožo.


Ni komentarjev:

Objavite komentar