ponedeljek, 28. december 2020

8) MOJSTRSTVO LJUBEZNI

 

8)         MOJSTER LJUBEZNI je TA,

ki poje, pleše in se veliko smeji.

 

·       Da – prav ste razumeli. Ljudem je življenje dano za uživanje in ne za trpljenje.

·       Na poti življenja je treba vnesti čim več humorja (zdravega), kajti smeh je »božje darilo«. Kdor poje, slabo ne misli. Kdor pleše, sprošča adrenalin na zdrav način.

·    Smeh že na splošno nosi pol zdravja, saj osvobaja čute, stres, napetost in razširja srce. Smeh je treba vnesti v vsakdanjik in se smejati od srca, na vse pretege in povsem sproščeno. VSAK DAN!

·       Ni boljšega zdravila kot smeh na lasten račun ali nasploh na številne človekove neumnosti, ki jih vsak dan počnemo z vso resnostjo. A življenje ni namenjeno resnosti, strogosti in togosti – temveč prav nasprotno.

·       Ozavestite, da je smeh dan samo človeku. Poleg razuma, kajti razumne so tudi živali – na primer mravljice in čebele so vzornice – a smeji se lahko le človek. Čemu ne bi tega potenciala izkoristili na polno? In ob tem v smeh pritegnemo še druge.

·       A pozor! Ne mislim, da se smejimo in s tem norčujemo iz drugih … to je samo znak nezrelosti. Smeh na svoj račun ali na splošno na vse več kot neumne ali nerodne dogodke, ki jih življenje v obilju nosi kar mimogrede.

·     Smeh in jok sta dve plati ene medalje. Če se ne moreš smejati globoko iz svoje notranjosti (iz trebuha), ne moreš niti jokati.

·   Ko se smejimo, se naš miselni proces ustavi in takrat smo v resnici v meditativnem razpoloženju. Smeh nas osvobaja stresa in napetosti.

·       Kdor se samo hihita, ali smeji v zakrčenem, nesproščenem stanju, lahko ob tem še vedno razmišlja. Samo pristen in glasen smeh sprošča trebušno prepono in krepi mišice trebuha. To je prvovrstna masaža notranjih organov in kot takšna izjemno zdravilna. Ne pravijo zastonj, da je smeh pol zdravja.

 


 

Ni komentarjev:

Objavite komentar