četrtek, 8. marec 2018

STIMULANSI in OJAČEVALCI LJUBEZNI – za tiste, ki želijo več!


Galeb nad nadstrešnico – spoznan po značilnem oglašanju – preleti moj slušni kanal, ne pa tudi moje vidno polje.

Nič nenavadnega, morda pomisliš. O, pač! Galeb je vendarle morska ptica, a jaz sem v tem trenutku daleč od morja in tudi od drugih voda. Poleg tega je zima, ki je ovila pokrajino v belo odejo.

Tako zavita v koco v snežni idili na osončeni terasi uživam tudi sama, ko skozme steče energija sladke ljubezni!

Nič lažjega! Saj me je misel ponesla h kotičku ob morju, kjer sem jo doživljala – zato jo prav TUKAJ in ZDAJ lahko podoživljam.

Oj, ljubezen ti sladka in mila, nežna in strastna, ki se stekaš iz izvira skozi moje občutke.

Neusahljivo ljubeča in prepredena s srečo; kakšna slastna radost. Hmm …

*
Je to kaj novega? Nič.

Tako »Ljubezen deluje«.

Kajti ljubezen NI odnos – JE stanje. Ljubezen lahko v nas stimulira nekdo drug, lahko smo njen stimulans tudi sami, saj nimamo vedno pri roki nekoga, s katerim bi podelili to stanje v katerem postanemo »ljubezen«.

Kako postanemo ta ljubezen? Kje je izhodišče ali vhod v to stanje?

Ljubezen izberemo sami.

Izberemo, kako se bomo ob njej počutili.

Izberemo, koliko lepote bomo v njej videli.

Izberemo, koliko strasti bomo v njej občutili.

Izberemo, koliko nežnosti ji bomo poklonili.

Izberemo, s kakšno milino jo bomo obsuli …

V resnici smo mi tisti, ki dobesedno izberemo, kako se bomo ob ljubezenskem vzgibu počutili.

Temu vzgibu lahko namenimo ljubečo pozornost, prebudimo njeno strastnost, jo občudujemo v njeni lepoti – ob tem pa postanemo nežni, mili in predano vodeni.

Takrat se v telesu začnejo premikati energije – energije se gibljejo in zbirajo/kopičijo, kamor jih vodijo/usmerjajo naše misli.

Lahko pa izberemo njeno nasprotje – nepotrpežljivost, sumničavost, ljubosumnost, prestrašenost ipd. in temu primerni bodo naši občutki. Polni dvomov bomo prežeti s težko, zastalo in nepretočno energijo.

Če to vemo, kaj bomo potem izbrali - zavestno? Ugodje ali neugodje? Dobro počutje ali bomo kar padli »noter« v slabega?

Zavestna izbira je pomembnejša, kot morda razmišljamo na prvi pogled.

Spomnimo se, kako se počutimo, ko v misli »pade« težavno vprašanje? Nanj iščemo odgovor ali rešitev. Ko odgovor najdemo, se na isto ali podobno omenjeno težavo pojavi še tisoč sličnih težav ter vprašanj in mi zapademo v nezavidljivo stanje – nerešljivih misli. Takšnih, s katerimi samo tonemo še globlje v nesmisel.

Sami s sabo se začnemo »prepirati« in si v tistem trenutku odvzamemo možnost izbire o dobrem doživljanju - počutju. Počutimo se slabo in slabo se bomo počutili, dokler tem težavnim mislim ne bomo naredili konec!

Zavedanje, da smo popolnoma sami ustvarjalci svojega doživljanja in da ni človeka, dejanja ali situacije, ki bi to v resnici za nas izbral/-a, je izjemen nauk v smeri osebne in duhovne rasti.

Pa poglejmo v oči človeka, ki v sebi izbere naravno ljubeče stanje ali človeka, ki se upogiba pod težo svojih negativnih občutij.

H komu nas bo pritegnilo? K tistemu s sijočim obrazom ali tistemu z mrkim pogledom?

Ampak ali se zavedamo, da sami ustvarjamo svojo percepcijo doživljanja?

Kot kreatorji svojega življenja, moramo zanj prevzeti polno odgovornost.

Če želimo zapolniti potrebo po ljubezni, se to lahko zgodi skozi čustva – do sebe ali če nekoga naredimo za del sebe.

A partnerski odnos NI ljubezen – ljubezen je stanje, ko se mi odlično počutimo – smo v stanju sladkih občutkov ljubezni.

To stanje pa je lahko v nas vzbudila druga oseba ali pojav (sončni zahod, mavrica …) ali dogodek (umetniški) ali živali ipd.



Torej - ljubezen ni delo na sebi. Ni nekaj, kar je naše ali kar imamo -  ni oseba, ni dogodek, ni situacija …

Ljubezen je to, kar mi lahko postanemo,

ko izberemo počutje ob vzgibu ljubezni.

Potem smo ta ljubezen MI SAMI – ljubezen teče skozi nas in mi smo srečni.

Srečni smo zaradi ljubezni same in tega, kar smo zaradi nje postali!

Ljubezen so torej naši sladki občutki, ki jih le-ta vzbuja v nas.

Na koncu postanemo ta občutek, ki smo ga izbrali!

Ojačevalci naših občutkov tečejo v tisto smer, ki smo si jo zastavili. Ko bodo naše misli polne »srčkov« in pogledi polni radosti, bomo sami sebi dali PIN ali »kodo«, s katero bomo usmerili to inteligentno energijo ljubezni kamor bomo želeli.

Energijski centri ali čakre se bodo medsebojno polnili, usklajevali in krožili po krožnici z energijo ljubezni. 

Naše dobro počutje se bo dvigovalo v doživljanje stanja ljubezni – pa če bomo prav tisti hip koga držali za roko ali pa bomo nanj samo pomislili (z ljubeznijo) ali morda podoživeli kakšen drug dogodek ali pojav, ki je v nas vzbudil to stanje ljubezni.



Stanje ljubezenskega razpoloženja je prenosljivo na druge osebe, dogodke in pojave. Povezovanje ne poteka samo na nivoju našega energetskega polja.

Dejansko se povezujemo med seboj (v duši), z zemljo in celotnim planetarnim sistemom.

Nobena povezava ni enosmerna. Pretočnost poteka v obe smeri in zdravi. Nas in druge. Nas in zemljo. Nas in celo vesolje.

Ljubezen v tem stanju zadostuje za polnjenje morebitnih mankov ali energetskih zastojev. Proces samozdravljenja je na »vidiku«!

Zatorej pogumno proti stanju ljubezni – to lahko z zavestjo naredi prav vsak, ki si želi raziskati, kako postati ljubezen sama!


In tako je bil galeb »kriv«, da me je poneslo v stanje ljubezni in obilja energetsko čutnih zaznav. Samo prisluh glasniku ljubezenskega »sporočila« – eni ptici - je bil dovolj, da je zame celoten svet ekspandiral v čudovito čutno zaznavanje ljubezni.

Pisarka Simona

1 komentar: