četrtek, 8. november 2018

Ime ji je Ljubezen (3)



***
...
Ljubezen je nekaj tako neopisljivega, da vsi »umetniki« (slikarji, kiparji, pisarji, poeti, virtuozi, skladatelji …), ki so jo in jo še želimo upodobiti v sliki, besedi ali podobi lahko to naredimo samo z enim majhnim delom tega, kar ljubezen je.

Ljubezen nosi v sebi toliko vrst, načinov in oblik izražanja, da je nobena vzvišena umetnost ne more zaobjeti v celoti.

Njena celovitost je nekaj tako neskončnega, večnega in neprekosljivega, da je vsak poskus predstaviti jo s človeško predstavo, jalovo delo. Seveda nam vsak poskus spodleti, kajti očem je prikrita in skrivnostna, vse dokler je ne začnemo občudovati s srcem.

Ljubezen privablja v svojo bližino le odprto, predano in iskreno srce. Bolj, kot bomo pozorni in se ji z zaupanjem prepustili, več teme bo umaknila iz naše neposredne bližine in se posledično ob nas veliko raje zadrževala. 

Počasi bo pokukala izza številnih tančic, ki zamegljuje jasnost njenega pogleda in dala več kot očitno vedeti, da se vsakemu tudi nima namen razkriti. Vsaj ne tistim, ki jo kakorkoli zasmehujejo, obsojajo, ali menijo, da je krivec njihovih težav.

Ljubezen je najmogočnejša energija: električna, magnetna, eksplozivna …, da lahko uniči ali vzpostavi ravnovesje in to že od najmanjšega delca - celice - do največjih dimenzij - celega vesolja.

Ljubezen poganja svet! Ima nešteto obrazov, imen in upodobitev - kot nobena druga beseda na svetu. Vsak, ki se bo lotil njene predstavitve bo omagal. Kajti ljubezen je neulovljiva, neprekosljiva, nemogoče jo je predvideti, jo imeti v lasti, na kakršenkoli način posedovati ali imeti o njej kakršnokoli PREPRIČANJE.

»Ljubezen je VSE«, a ko sem o tem pisala v prvi ali v drugi knjigi, v resnici še nisem dojela globine povezanega z besedo »VSE«.

...
(delček snovi iz knjige: Ime ji je Ljubezen)

***
BONUS:

Duša pozna "našo pot" in želi udejanjiti poslanstvo -
dano SAMO NAM.

Kdaj jo "slišimo"? Ko smo TIHO.
V kakšnem jeziku "govori"? V jeziku OBČUTKOV.

... igrivost, preprostost, naravnost ... z eno besedo ljubezen
je bližnjica, ki nas z dušo poveže!



Pisarka Simona

Ni komentarjev:

Objavite komentar