sobota, 15. december 2018

Objava v medijih

 Obrazi tega tedna:


Dobri mož in Pisarka Simona


13. december 2018, TEDNIK PANORAMA


Slovenska Bistrica



Simona Babič – piše pod psevdonimom Pisarka Simona

Lahko bi se reklo, da zgodba o Pisarki Simoni sega v leto 2009, ko je tednik Panorama pred devetimi leti, natančno 17. decembra, objavil njeno prvo Zgodbo o curleku - I. del in 23. decembra II. del. 

Sledila je še vrsta objav, opremljenih s fotografijami, vse pa so povezane z njenimi prvimi samostojnimi koraki na poti pisateljevanja.

Simona Babič se je leta 2007 priselila v Slovensko Bistrico. Očarali so jo njeni prebivalci in predvsem neokrnjena narava, saj so ji ponudili navdih in neomejen prostor za ustvarjanje.

Sebe imenuje »raziskovalka ljubezni«, ker je iztočnica njenega dela usmerjena v iskanje resnic o moči in globinah prave narave ljubezni – ljubezni, ki je najmogočnejša in najsilnejša energija vsega ustvarjenega. 

Ni človeka, ki ne bi bil lačen ljubezni in ni človeka, ki ne bi hrepenel ljubezen živeti.

Njena vztrajnost in volja sta jo popeljali do ozaveščanja, da lahko človeka pomiri in obogati samo čista in neskaljena ljubezen, ki pa je danes zelo oddaljena od svoje prvinskosti in celo popačena do nerazpoznavnosti. 

Morda je prav beseda »ljubezen«, najbolj zlorabljena beseda, ki ji je treba v duhu posameznika povrniti častno mesto in jo zastaviti kot prvo vrednoto vsakega ljubečega bitja.  

Vsa nadaljnja pot Pisarke Simone je sledila v zastavljeno smer in danes se vam lahko predstavi s trilogijo o ljubezni, ki je nadvse nenavadna in daleč izza vsakdanjega pogleda in pojmovanja o ljubezni.

15. maja 2015 se je prebivalcem Slovenske Bistrice prvič javno predstavila v viteški dvorani Bistriškega gradu s svojim knjižnim prvencem VZHOD SONCA – PONOVNO SIMONCA.

19. decembra 2016 je imela prvi literarni večer v Knjižnici Josipa Vošnjaka, kjer se je so-krajanom predstavila s svojim drugim romanom z naslovom: Ljubezen@izbiraj.Si?. Obe knjigi sta v knjižnici na voljo tudi za izposojo.


Tretjo knjigo, kot zaključek trilogije o ljubezni z naslovom: Ime ji je Ljubezen pa je izdala v novembru 2018. Prvo javno predstavitev načrtuje v začetku leta 2019. Dogovori potekajo s Hišo dobrega počutja na Partizanski ulici.

Vsi, ki bi se s Simono Babič želeli povezati ali naročiti izvod knjige po praznični ceni, se lahko z njo povežete preko socialnih omrežij FB (Pisarka Simona), spletnih naslovov: 

ali ji pišete na e-naslov: ponovno.simona@gmail.com.

Njen slogan, s katerim predstavi eno izmed modrosti o ljubezni, se glasi:

»V ljubezni nisi doma, dokler Ljubezen ni tvoj dom«.


Simona Babič (Pisarka Simona)



Ni komentarjev:

Objavite komentar