četrtek, 23. februar 2017

7 ZAPOVEDI



Hm, komu? Komurkoli. Vseeno je. Komu bodo smiselne, jih bo »kupil«. Drugi bodo šli naprej ali si morda spisali svoje.


1.     ZAPOVED

Vedno obljubi le to, kar zmoreš izpolniti.

Če obljuba ostaja le obljuba, brez izpolnitve, boš s tem ne dejanjem najprej kaznoval sebe. Kajti nezavedno te bo preganjalo, da bi jo moral izpolniti, a ti veš, da ne gre, da ne zmoreš ali da je že celo prepozno …

Na koncu koncev: »Obljuba dela dolg!“ In prosim brez obljub, če v žepu držiš »figo«!


2.     ZAPOVED

Vedno govori resnico, pa naj še tako boli.

Edino z iskrenostjo boš v resnici lahko mirno živel. Vendar pazi! Ko izražaš svojo resnico, je to le tvoja resnica. Drugi jo bo morda videl ali dojel po svoje, drugače. Če ne zmoreš govoriti resnice, bodi raje tiho. Res je, da je včasih bolje kakšen del resnice zamolčati. A, kar poveš naglas, naj ne bo laž.


3.     ZAPOVED

Ko objemaš, objemaj iz srca.

Vsi »polovični« ali vljudnostni objemi ne štejejo kot objemi. Objem mora seveda izhajati iz obojestranske želje. Izsiliti ga je brez pomena. Zato pa, ko želja po objemu prihaja od obeh, je trenutek, ko boš dal in prejel veliko »darilo«. Naj bo iz srca in s hvaležnostjo.


4.     ZAPOVED

Ko ljubiš, LJUBI! 

Ne sprašuj se, kaj bo jutri, kako je bilo včeraj. Samo bodi v trenutku. Predaj se mu, sprejmi in ga posrkaj. Dovoli si VSE. Stanje, ko samo LJUBIŠ, brez vprašajev, zakajev, skrbi od tu in tam … je stanje čiste zavesti, ki se ga z določenimi tehnikami da podkrepiti in raztegniti v »brezčasje«. (kmalu sledi več objav o tej »temi«)


5.     ZAPOVED

Ne skrbi! 

Od skrbi se umre, ne pa srečno živi. Skrbi si dobesedno »delamo« sami. Tako globoko smo v njih, da smo pozabili, kako je biti brez skrbi. Če čutiš, da te spet obletava skrb, najdi način in pot, da se je rešiš. Ko jo rešiš, jo odslovi. Pozabi nanjo. Obdrži le izkušnjo, ki ti jo je dala.


6.     ZAPOVED

Sprejemaj!

Najprej SEBE in potem še druge. In to VSE, brez izjem. Ne ostani »žrtev« in ne bodi predolgo »nadzornik«. Nobena od teh dveh vlog ti ne »pristaja«. Zatorej vedi, da te sreča čaka šele, ko boš zmogel sprejemati. Karkoli. Življenje, ljudi okoli sebe … in ob tem ne boš imel več potrebe, da kogarkoli spreminjaš. Razen SEBE seveda. Najverjetneje bo prav želja po osebnem napredku prva, ki bo vzklila v tvoji biti. Razveseli se je, saj te pelje proti duhovni zrelosti.


7.     ZAPOVED

Smej se, vriskaj, pleši, poj in nikar več ne obstoj!

Začni se premikati – naprej. Proti svojim sanjam, svoji ustvarjalnosti, smelosti, užitkom in pojdi v edini kraj, kjer biva sreča. Kje JE? Ja, prav TUKAJ in SEDAJ. Ne žrtvuj tega trenutka za prihodnost, še manj za preteklost. S tem boš ustvaril pogoj, da bo nov trenutek resnično NOV, svež in dih jemajoč.


Z Ljubeznijo,
Pisarka Simona&Simon

 


Ni komentarjev:

Objavite komentar