četrtek, 15. december 2016

NE POZNAM JE TAKE / NE POZNAM GA TAKEGA


Pride trenutek ali okoliščine, ko človek zamenja svoje »barve«, postane nekdo drug, se prelevi v »kačo«, te poskuša dati v okove, kuje žezlo drugega …

Kdaj pa kdaj se dogodi, da dogodek ali situacija, dnevna ali samo trenutna, pokaže človeka v popolnoma novi luči.

Včasih prav pogledamo in se vprašamo: »Pa kaj to je res on/ona?« »Kaj se je z njim/njo zgodilo, da je nekaj na njem/njej tako zelo drugače?«

Kdaj je ta sprememba najbolj izrazita? Takrat, ko se takemu človeku nastavi »nož na grlo«, takrat bo naredil vse, da reši svojo »rit«. Ne bo pomislil, da bi mogoče ZASTAVIL NAMEN, NAJ SE ZGODI V NAJVIŠJE DOBRO VSEH VPLETENIH.

Ne, ta človek bo pomislil le nase, misleč, da se utaplja in za seboj bo hotel potegniti še vse druge, ki mu bodo pri roki. Vzel bo v roke vajeti prepričevanja in pričakovanja.

Vate bo sejal vse, za kar bo menil, da bo obrodilo zanj sadove. Vate bo sejal svoj strah, ki ga je poln prav zato, ker nekdo drug njega ali njo ustrahuje.

Najprej ti bo povedal lepo. In ti boš povedal lepo nazaj. Če se ne boš strinjal, bo ubral drugo taktiko. Poskusil bo s prepričevanjem in nastopil z drugačno držo. Enostavno te bo stisnil v kot, če ne boš njegov somišljenik. Če boš popustil, pod njegovo ali njeno težo pretveze, da VSI tako mislijo, le-ti drugače, bo postal ponovno prijazen.

Če ne boš popustil, boš dobil udarec v drugo lice. Skratka, uporabil bo vse mogoče načine izkazovanje navidezne premoči nad teboj, z bolj ali manj prikritimi grožnjami.

Če tvoja resnica še vedno ne bo njegova resnica, potem se pazi!!! Kajti šel bo dalje in uporabil bo vsa mogoča sredstva, da te zlomi. In to samo zato, ker ti drugače misliš.

Prepričeval te bo na tisoč in en način, da si v zmoti, sploh če samo ti drugače misliš in je druge že pridobil na svojo stran.

Ker boš sam imel močne argumente za svojo resnico, ne boš klonil, ker kar ti veš, VEŠ. Ne boš dovolil, da te nekdo pohodi, pa čeprav bo poskušal gaziti preko tebe.

Takrat ni lahko ostati v svoji koži, kajti grožnje se te dotaknejo in vedno se boš vprašal, če se uresničijo, kaj bo to prineslo tebi.

Vendar pozor! Najlažje je kloniti in oditi s sklonjeno glavo ter se doma obtoževati, ker si dovolil, da počneš nekaj proti SEBI.

Zatorej, če boš poznal svojo resnico, jo zagovarjaj. Ni treba, da se sam pohodiš, niti da te pohodi kdo drug.

Če sam drugemu dopuščaš, da drugače misli, zahtevaj zase, da ti je dovoljeno misliti po svoje. Saj nimaš namena komurkoli škodovati ali ga kako drugače presojati in obsojati, samo zato, ker ne misli tako kot ti.

Zakaj ljudje zaradi strahu, ustrahovanja in raznega čenčanja delamo številne neumnosti? Morda prav zato, ker pozabimo misliti s svojo glavo.

Če pa se že spomnimo, da bomo mislili s svojo glavo, se bo hitro našel nekdo, ki nam bo oporekal. Če v tvojo škodo, potem vsekakor dvigni glavo in mirno povej svoje mnenje. Ne boj se ihte in nevihte, ki jo bo drugi sklical nad teboj. To je njegova izkušnja, ki jo izziva zaradi svojih strahov.

Če imaš čisto in mirno vest, te bo resnica, ki jo boš govoril, osvobodila vseh spon. Tvoje barve bodo ostale mehke in polne svetlobe, koval boš svoje žezlo in ne bo se ti treba leviti pred vsakim v nekoga drugega. Vedno boš lahko ti TI.

Ja, pa kaj je tako zelo narobe s tem, če samo drugače mislimo? Saj vendar misliti ni greh.

Če zaradi tega NIKOMUR nisi NEKDO, bodi NEKDO sam SEBI!

Hja, kaj pa jaz MISLIM?
Jaz pa mislim ... da vedno obstaja ta NEKDO, kateremu ti si ta NEKDO!

Pisarka Simona&Simon

Ni komentarjev:

Objavite komentar