sreda, 31. oktober 2018

Ime ji je Ljubezen (4)




***
...

Ena izmed oblik izvajanja napredne spolnosti izhaja iz tantričnih ved - starodavnih modrostih - ki uvaja v tantrično ljubljenje. 

Ta med drugim seznani moške s tehnikami, kako zadržati ejakulacijo, jo preusmeriti po telesu (hrbtenici) navzgor, ob tem pa doživeti orgazmično ekstazo (ne samo v predelu spolnih organov, temveč celostno), ki lahko traja več ur in popelje v stanje čiste blaženosti.

Ženske smo že po naravi tantrice, ki moškemu, ki zmore osvojiti tehniko ljubljenja brez izliva, sledimo s popolno predajo in zaupanjem. 

Drug v drugem takrat ne vidimo več objekt, temveč bitje, ki ga z oboževanjem vsega tega, kar je, povzdignemo do »boga«. Ko je občutenje oboževanja drugega vzajemno, izginejo vsi strahovi naše majhnosti ali napačnosti ter je predaja celovita in popolna. 

V tem stanju zavesti smo »vsi bogovi« in kot bogovi se tudi počutimo - blaženo.

Tovrstna znanja se v nas ne prebudijo, dokler ne dojamemo, da je drugi ob nas vse kaj več kot samo fizično zanimivo telo. 

Videti v globine človekove duše (skozi poglede, dotike, tehnike dihanja, z izbranimi besedami in ob izbranem času ter v primernem okolju, ki ga pred tem s posebnimi postopki pripravimo za ta »sveti obred«) je običajnemu človeku nekaj nedostopnega

Kajti predhodno je treba iz telesa odstraniti vse miselne »nečistoče«, vzpostaviti pretočnost in meditativno razpoloženje in se tako rekoč preobraziti iz navadnega smrtnika v »božansko bitje«. Kar tudi smo, ko to zavestno dojamemo in prepletemo v vsakdanje doživljanje življenja.


Energija ljubezni bo samodejno stekla in ljubljenje povzpela v višja stanja zavesti. 

To se zgodi, ko se tema umakne svetlobi in se ustvari prostor za pretapljanje »čarobnice s čarobnjakom, ki se okušata z medenjakom«.

...

(delček snovi iz knjige: Ime ji je Ljubezen)


***

BONUS:

Ko vidimo v drugih le dobro, je to pogled naše duše.
Duša vidi z božanskim vidom.
Ko v drugih iščemo Boga,
se ti drugi drugače odzivajo na nas.
"V vseh vidim božansko."

***
Pisarka Simona

Ni komentarjev:

Objavite komentar