ponedeljek, 21. december 2020

6) MOJSTRSTVO LJUBEZNI

 Mojster Ljubezni je ta, ki najde mir v nemiru.

 

·       Le kaj bi to pomenilo? Ali se zavedamo, da smo vedno najprej v družbi s samim seboj. Ne glede na to kje smo, koliko ljudi nas obkroža – vedno smo najprej sami s seboj. Koliko bo vrvež okoli nas vplival na nas ali ne, je naša izbira.

·       Zmeda, prepiri in nesoglasja so občutki drugih in njihovo delo. Naj se okoli nas razbesni še tak vihar, kaos ali karkoli drugega, vedno smo mi tisti, ki se odločimo, kako se bomo odzivali in ob tem počutili.

·       Ni nujno, da nas ponese v nemirne vode, zato je smiselno izstopiti iz igre drugače mislečih in se postaviti v vlogo opazovalca, brez osebnega čustvenega vpletanja. Samo opazujmo in ne sodelujmo. V tem primeru se bo nevihta okoli nas veliko prej unesla kot pa, če nas potegne v svoj vrtinec.

·       Nismo dolžni razreševati konfliktov drugih in njihove travme, s katerimi nas zasipljejo, ko opazijo, da smo empatični. Lahko smo sočutni, razumevajoče, a se čustveno ne vpletajmo, kajti s tem ne razrešimo ničesar. Kot opazovalec, brez aktivnega čustvenega sodelovanja tudi hitreje in učinkoviteje odreagiramo na vsakršno težavo.

·       Zatorej mir v nemiru pomeni, da si dovolimo biti opazovalec dogodka in ne glavni igralec. Ko je poteza na nas samih, presodimo, koliko se vse skupaj tiče nas samih.

·       Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal, je pravilo, ki mu je vredno prisluhniti, ko se nad nas zgrnejo težave vseh vrst in oblik. Mir v duši se najde tako, da nastopi akcija samo, ko je zanjo čas in ne vsak trenutek, ko se nekdo spomni, da moramo sodelovati v njegovi igri.




Ni komentarjev:

Objavite komentar