sobota, 23. september 2017

9. TANTRA – potopiti se V TRENUTEK + preprosta TANTRIČNA vaja


VZHOD SONCA

 22. SEPTEMBER 2017 (JESENSKI EKVINOKCIJ)


Ste se kdaj 'potopili' v trenutek? In če ste vanj 'pogledali' zelo globoko, to sploh ni bil več trenutek, temveč CELA VEČNOST.

Temu rečemo tudi zamaknjenost. V takšnem zamaknjenem stanju se nam lahko v trenutku odvije cela paleta občutkov. Čustev, katerih izvora niti ne prepoznamo.

To meditativno stanje nas morda povzdigne in ponese daleč v prihodnost, ki je hkrati preteklost, a je v resnici SEDANJOST.

'Izgubljeni' v času in prostoru v resnici zaznavamo svoja stanja zavesti. V bistvu lahko gremo še višje … in trenutek podaljšujemo zavestno.

»Iz trenutka v trenutek … in ob tem pljujem tja, kjer je večnost doma«.
(Simonin pregovor)

Prav v tem, zamaknjenem stanju lahko intuitivni preblisk prinese nepričakovan odgovor na vprašanje, s katerim se že dlje časa ubadamo.

A obstaja zanka! Ko ga ozavestimo in vpletemo svoj um, nam razum lahko ponagaja. »Ne, saj to ni možen odgovor.« »Menim, da je nemogoč.« »Meni nesprejemljiv« in podobno.

Zakaj je tako?

Preprosto zato, ker so po navadi ti odgovori nekaj čisto nepričakovanega in hkrati preprostega. V naravi človeka pa je, da VSE 'preprosto' zakomplicira.

Tej pasti se lahko izognemo le na način, da odgovor vseeno preizkusimo v praksi, preden ga dokončno ovržemo.

Že ničkolikokrat se je potrdilo, da NIČ ni tako, kot se nam zdi. Kajti po navadi tako ali tako nimamo pregleda nad celotnim dogajanjem/sliko/položajem ipd.

Takrat je na vrsti ZAUPANJE. Komu? Se ve! Sebi in odgovoru, ki smo ga 'prejeli'.

Če boste to početje nadaljevali, se bodo začeli odgovori nizati zapovrstjo …

Širilo se vam bo obzorje in vi boste postajali modrejši. Tega pa ne gre več zanemariti. 

Saj šele z modrostjo prihajajo zrelejše odločitve, ki nosijo svetlejšo, zagotovo pa uspešnejšo prihodnost!

KAKO MALO JE POTREBNO, DA SMO SREČNI!
Zakaj se ne bi torej ZALJUBILI V TA TRENUTEK, saj se vam obeta, da boste našli celo SVOJO LJUBEZEN. Tisto, ki jo nosite v srcu, a ste nanjo že davno tega pozabili. 
Resno mislim! Dobesedno ste jo zanemarili.

Šele, ko boste obudili ljubezen v sebi in do sebe, šele takrat jo boste v stanju DELITI.

Tudi prazna vreča ne stoji. Ko jo napolnite s krompirjem pa bo zagotovo stala čvrsto pokonci.

Takrat boste lahko ta 'krompir', ki ga imate - to vašo srečo, delili tudi drugim. NIČ PREJ! Do takrat pa res nimate ničesar, kar bi lahko delili.

Prvobitno načelo TANTRE je deljenje ljubezni in to vsem, brez izjeme, če so jo le pripravljeni sprejeti.

Čeprav na videz preprosto, pa to, žal ni tako! Za sprejemanje tovrstne ljubezni je pripravljen vsak šele takrat, ko je počistil svoj um (običajnih) človeških neumnosti in napolnil svoje srce s čisto, neskaljeno in iskreno ljubeznijo.

Tantra nas ne uči samo o spolnosti. Če smo dovolj v srcu in duši, nas ponese še v druge dimenzije doživljanja samega sebe. Doživljanje naše božanskosti skozi ekstazo užitka in zadovoljstva, medtem ko potujemo na valu orgazmične izkušnje.

Uči nas deliti ljubezen z ljudmi, ki v raziskovanju svojih želja ne popuščajo vsesplošnemu prepričanju, da je tantra le povečevanje spolnih moči. Temveč so pripravljeni raziskovati, kaj vse se skriva v tej 'znanost', stari nekje 6000 let. Prva tantrična besedila (agame) so bila zapisana v sanskrtu. Gre za zelo poseben jezik – jezik bogov (devanagari).

Morda lahko za začetek naredite zelo preprosto tantrično vajo.

Sedita nasproti drug drugega na udobno podlago in poskrbita za intimno vzdušje ter izključita možnost vseh motenj. Dišave, svečke, umirjena glasba …

Držita se za roke in se samo glejta v oči. Sočasno se osredotočita na dihanje, globoko in počasno, da se sprostita.

S pomočjo vizualizacije si predstavljajta, da se v sončnem pletežu (okoli popka) razplamteva plamen, ki segreva, da toplota počasi narašča. S svojim 'sončnim' žarkom se med seboj prepletita.

Vmes nekajkrat globoko vdihnita in izdihnita, nakar dihanje spet umirita. To lahko večkrat ponovita.

V področju okoli ledij se bo zaradi toplote začela prebujati spolna energija, ki jo v mislih dvigneta po telesu navzgor.

Ko, to lahkotno in nežno energijo začutita, jo usmerita proti srčni čakri (v smeri srca) na sredino prsnega koša. Okoli srca se bo začela vrtinčiti toplota (energija ljubezni) in se prelivati še v ostale dele telesa.

Povezava s srcem lahko ustvari intimno srčno vez, ko so čustva predana in iskrena.


Pisarka Simona


Ni komentarjev:

Objavite komentar