torek, 10. januar 2017

Kdo JE Ta Glavna?


Obožujem igro besed, ki večplastno pove kakšno iskrivo, nagajivo, a navsezadnje resnično. 

Zato bom v uvodu poudarila misel svoje prijateljice: 
»Nisem PRAVnica, a vseeno vem, kaj je PRAV.«

Tako nekako se večpomensko lahko razume tudi stavek: »ZDRAVI DRUGE, ZDRAVI SEBE!«

Menim, da ta besedna zveza nosi veliko globlji pomen, kot se to razkrije na prvi pogled.

Ni moja, temveč sem si jo izposodila izpod naslova knjige dr. Erica Pearla, Ponovna povezava.

Dolgo sem se spraševala, o kateri povezavi je v tem primeru govora in kdo tukaj sploh koga zdravi? Kdo je potemtakem zdravitelj in kdo klient?  

In če hkrati zdraviš tudi sebe, kdo ti daje potem pooblastilo, da zaračunaš »uslugo«, če pa se »ZDRAVITA OBA«!
*
Ob raziskovanju, tudi različnih vrst in načinov naravnega zdravljenja, pa sem prišla do zanimivih zaključkov.

Saj kot sem že večkrat omenila vse »tehnike« zdravljenja črpajo energijo iz enega in istega vira, torej ni boljših ali slabših vrst naravnega zdravljenja. Vse samo SO. Nekatere bolj nagnjene k zdravljenju fizičnega telesa, druge eteričnega, umskega ipd.

Na koga se boste obrnili, pa je odvisno od vrste težave, s katero se ubadate. Ali boste iskali reikista ali nekoga, ki se ukvarja naturopatijo, homeopatijo, meditacijo, pilatesom, hidroterapijo in tako naprej … je vaša izbira!

Moč vsakega naravnega zdravilca je odvisna od »čistosti« njegovega NAMENA in njegove lastne OZAVEŠČENOSTI ali SAMOZAVEDANJA.
*
No, torej! Pri vsaki izmenjavi energij med dvema človekoma vsak od njiju nekaj da in nekaj prejme. Uravnovešenje izmenjave energij se na koncu dogodi po zdraviteljevi oceni, ki določi ceno svoje usluge.  

No, pa smo tam, kjer ni muh! Kako to izmeriti, določiti, ovrednotiti, zaračunati, da bosta oba, tako zdravitelj kot klient imela »dober« občutek.

To presojanje je prepuščeno posameznikom, čeprav tudi to ni vedno tako. Pri Ponovni povezavi je CENIK določen. Ni odstopanj in samovolje. Seveda si naravni zdravilci tudi pri drugih vrstah naravnega zdravljenja določajo cene uslug »prosto po Prešernu«! Malo se ozrejo naokrog po drugih s podobno dejavnostjo, in če so že uveljavljeni, si zlahka privoščijo še malo višje/nižje cene. Po potrebi.

Pa tudi o tem ne mislim danes razpredati. Osredotočena želim biti samo na poved:
»ZDRAVI DRUGE – ZDRAVI SEBE!«

Ali se naravni zdravilci zavedamo v koliki meri ob delu s klienti «zdravimo boleče dele samih sebe«? Koliko nam klienti pomagajo ozaveščati lastne travme, odvisnosti, bolečine preteklosti … tudi preteklih življenj?

Ne čudi se! Da, tudi sebe štejem med tako imenovane »naravne zdravilce«, a moje razmišljanje, še posebej delovanje, je precej samosvoje.
*
Ali naravni zdravilci pristopajo pri vseh, ki pri njih iščejo pomoč, na enak način? Na način kot jim ga je predstavil njihov učitelj? Ali se zavedajo, da jih vsakršno kopiranje ali posnemanje oddaljuje od njihove lastne poti? Ni dveh, ki bi imela enako pot!

Po mojem prepričanju ni vzorca, ki bi vsako težavo odpravil na podoben ali celo enak način.

Zakaj tako mislim? Poglejte! Kako deluje uradna medicina? Zdravnik postavi bolniku diagnozo. Zdravnik je naučen, kako se neka vrsta bolezni zdravi. Zdravnik JE torej naučen, kako delovati v primeru določenih simptomov, bolnik pa je tisti, ki ima izkušnjo s svojo boleznijo.

Le bolnik VE, kakšna je njegova bolečina, kako jo prenašati, kdaj je močnejša, kaj mu jo lajša. Ko prejme zdravnikova navodila, bolnik sam ugotavlja ali mu koristijo. Torej ali mu zdravila pomagajo, ali terapija stanje izboljšuje in na koncu pozdravi ali pa tudi ne.

Ponavljam, zdravnik JE naučen. Sam morda bolezni, ki jo zdravi, ni imel, ni doživel na svoji koži. Bolnik jo doživlja. In šele bolnik je zdravniku ogledalo ali je bila njegova diagnoza pravilna ali ne. Zdravniki se zmotijo. Tudi zato, ker NIMAJO lastne izkušnje, imajo samo znanje iz knjig in od svojih učiteljev.

Torej, učenje je vedno vzajemno. A le bolnik VE, v koliki meri je zdravniku uspelo pozdraviti težavo.

Podobno deluje zdravljenje po alternativnih metodah dela. A dober naravni zdravitelj bo le tisti, ki bo imel tudi lastno izkušnjo »z boleznijo/s težavo« in nikakor samo učenje metode ali tehnike po privzetih teorijah in praksi nekoga drugega.

Ali še bolje! Naravni zdravitelj, ob tem, ko pomaga svojemu klientu, vedno ozavešča tudi lastne težave, lastne »manke in viške«, kajti tudi on je samo človek na poti učenja in rasti.

V razmislek! Koliko JE potem naravni zdravilec, ki ob svojem delu prav tako »zdravi svoj nezavedni del samega sebe«, lahko tako suveren pri določitvi plačila za svoje delo. Če pa je ob zdravljenju ali terapiji, tudi sam prejel impulz za zdravljenje samega sebe.

Morda odpiram vročo temo in veliko »njih me bo sodilo«, ampak čas je, da se naravni zdravilci zavedamo naslednjega:

»Danosti, ki jih razvijamo iz svojih LASTNIH IZKUŠENJ in tudi ob pomoči ljudi, ki se nam zaupajo, nam ne bi uspelo razvijati, če s sočlovekom ne bi sodelovali, se povezovali in dobili povratnih informacij.

Kako bo naravni zdravilec še sploh uspešen, če bo delal rutinsko, po metodi »tej in tej« in pozabil, da ima pred seboj unikatno ŽIVO bitje.

Nekdo bo rekel: »Energije že vedo in delajo v najvišje dobro vpletenih!« Hm, jaz pa se sprašujem, koliko vpliva čistost namena na pretočnost energije svetlobe - univerzalne Ljubezni?

Če se vzajemno ali hkrati »zdravimo«, bi morda bilo potrebno ozavestiti, da naše usluge niso primerne za VSE in vsekakor NE ob vsakem času. Da, naravni zdravilci včasih svoje »tehnike« drugim dobesedno vsiljujejo in ne razmislijo, ali še delujejo v interesu najvišjega dobrega ali pretežno v lastnem interesu.

Pozornost teh naravnih zdravilcev se včasih izmakne do te mere, da svoje usluge ponujajo tudi na družabnih srečanjih in v prijateljskih krogih, kjer je prvotni namen druženja zgolj druženje in ne vsiljevanju svojih uslug ali speljevanje dogodka v svoje reklamne namene.

Seveda smo mi sami tisti, ki to dopustimo. Pa vendar!

Naravni zdravilci bomo resnično uspešni šele takrat, ko bomo v svoje delo vnesli izključno samo zakonitosti narave. Narava pa se ne da pretentati človeškemu sprenevedanju. 

Ta pojem »NARAVNO RAVNOVESJE« zaobsega vse, kar sem imela namen izraziti!

Aja, pa še to! S kom ali kaj se v resnici POVEZUJEMO, ko vstopimo v ravnovesje in zdravje svojega fizičnega, umskega, eteričnega in astralnega telesa?

Povezujemo se sami s seboj, s svojo Dušo, ko ji končno dovolimo, da ima GLAVNO BESEDO.

Da, Duša JE Ta Glavna!


Pisarka Simona&Simon



Ni komentarjev:

Objavite komentar