nedelja, 27. november 2016

SAMO BODI ...



Samo bodi to, kar si!

Ni se ti treba pretvarjati, da si nekdo drug.

Ko srečaš tega, narediš tak obraz. Ko onega, spet drugačen. Misliš, da drugi pričakuje tvojo dvoličnost?

Motiš se. Vsakemu pokaži isti obraz. To si ti. Kar si, SI.

Če si zadovoljen, ne bo težko pokazati zadovoljnega obraza.

Če si srečen, tega tako ali tako ne boš mogel prikriti.

Če te tare skrb, zakaj bi jo tajil? Če o njej ne želiš govoriti, je to tvoja odločitev. Ampak ne pretvarjaj se, da je vse dobro. Na obrazu v resnici vse piše.

Če te najeda ljubosumje, se pogovori s tistim, s katerim je povezano. Ne z drugimi. S tistim, ki te dela ljubosumnega. S tem boš v prvi vrsti pomagal sebi in obstaja velika verjetnost, da ti bo drugi odvzel to negativno občutenje.

Če si zaljubljen, povej, da si zaljubljen. Ni pomembno, ali si ženska in meniš, da je to domena moških. Ne! Izrazi svoja čustva. Lažje ti bo. Dotični bo naredil, kar bo čutil sam. Nobene ljubezni pa se ne da izsiliti. Ljubezen je ali je pa ni. Morda zanjo še ni pravi čas ali pa tisti, ki si mu izlil čustva ni niti pravi zate. Čas bo prinesel svoje, zagotovo pa "ta pravega/ta pravo". Zaupaj!

Če si jezen, spravi iz sebe vso jezo. Načinov je veliko. Izberi takšnega, da ne boš prizadel drugih. Zavedaj se le, da si si jo nakopal sam. Drugi morda niti ne ve, da te nekaj na njem jezi. Drugi je namreč le tvoje ogledalo, ki ti bo povedalo, kakšen si v resnici TI in ne on.

Če si v stresu, vedi, da si si ga izbral sam. Stres je lahko tudi nekaj pozitivnega. V stanju adrenalina smo lahko izjemno ustvarjalni. Pazimo le, da ne pregorimo. Ustavimo se in napolnimo baterije. Do sebe ne bodimo skopuški, vzemimo si čas samo zase. Vedno se obrestuje.

Če te grabi panika, se v trenutku ustavi in spusti. Ne dovoli, da ti vajeti uidejo iz rok. Obrni se v drugo smer in poišči ravnovesje v nečem ali z nekom, kar te pomirja. Varen si. Ponovno zaupaj.
 
Skratka, bodi, kar si. Bodi v svoji BITI.
Bodi sam s seboj povezan in resnično ne dovoli, da te kdorkoli iztiri.

Aja, lahko je reči! Pa vendar, edino tako deluje, da se obrneš vase in se vprašaš, zakaj se ti dogaja točno TO, kar se ti pač dogaja. Če se boš umiril, se boš slišal in prejel odgovor.

Najprej in najbolj bodi ljubeč sam s seboj. Kako boš ljubeč z drugim, če ne premoreš sočutja niti do sebe?

Premnogo ljudi beži od sebe, išče pomoč v odvisnostih, ali misli, da bodo drugi rešili njihove tegobe.

Ej, ne bodo! To se pa pošteno motiš. Lahko ti bodo dali namig, vzvod, povod, ljubečo besedo, objem, stisk roke …, ampak v resnici boš vse delo na sebi moral opraviti sam.

Pa kaj nisi vreden vsega najboljšega?

Spreglej, da zanašanje na druge rodi nove odvisnosti in ti nikoli ne boš stal trdno na svojih nogah. Se je pa zase že vredno potruditi.

Le kdo je najbolj potreben tvoje pomoči? V prvi vrsti si ti tisti, ki si je potreben. Potreben pomoči samemu sebi. Vsak sam! Res ne vem, zakaj ne bi najprej pomagal sam sebi?

»Pomagaj si in Bog ti bo pomagal!«


Zaupaj življenju in življenje ti bo zaupalo VELIKE SKRIVNOSTI!


Pisarka Simona&Simon

Ni komentarjev:

Objavite komentar