nedelja, 9. oktober 2016

NARAVNA ZDRAVLJENJA SKOZI MOJE OČI (II. del)

2. SPOZNANJE: Vsak ima v sebi sposobnost samozdravljenja!



Preprosto si ne morem pomagati, da ne bi z vami podelila vedenja iz knjige Jamesa Redfielda (DESETO SPOZNANJE), kajti vedno znova me navdušuje česa vsega smo sposobno sami, če to le ozavestimo.

Oziroma še pomembneje, prepoznamo, kateri strahovi nas zaznamujejo, da tonemo v različne zdravstvene težave. Ozaveščanje strahov pa je že prvi korak zdravljenja (podrobneje v zadnjem delu teksta).

Drugi korak je, da poskusimo čim bolj dvigniti svojo energijsko raven. A še predtem, da se notranje umirimo. Morda pomaga že, da nekajkrat globoko vdihnemo, izdihnemo. Ali se ozremo okoli sebe in samo prepoznavamo lepote bivanja. Ob tem se osredotočimo nase in svojo duhovno povezavo. 

Kot bi se na primer začeli zjutraj prebujati in zaznavati vso ljubezen v sebi in jo stopnjevati višje in višje … Namesto da bi delali z mislimi razuma, se preprosto miselno preselimo v srce in stopnjujemo vibracijo ljubezni do sebe.

S tem početjem boste v sebi dvignili svojo energijsko raven. Ko v srcu začutite toplino in zaupanje do svojih moči, preusmerite to toploto, to energijo, do mesta, kjer imate težavo. Na primer, da vas boli koleno, speljite z miselnim procesom to energijo do kolena.

Lahko, da na tem mestu čutite veliko bolečino. Vendar vi je ne boste ignorirali, vi se boste prav na to bolečino osredotočili. Poskusili boste to bolečino čim bolj občutiti. Nanjo boste prenesli vso svojo bit, vso svojo ljubezen. Bolečina je del vas, sprejmite jo, predajte se ji, bodite v njej. Prav s tem jo začnete razkrajati, raztapljati …

Bolečina ima še drugi namen. Ne samo, da nas opozarja, da je nekaj narobe. Sporoča tudi natančno točko težave. S tem lahko svojo pozornost in energijo usmerimo torej na točno določeno, pravo mesto.

Seveda v primerih hude bolečine uporabite tradicionalno medicino. Ampak spodbujam vas, da splošne težave poskusite reševati sami.

Morda se vam bo zazdelo, da ne morete biti hkrati pozorni na mesto bolečine in ob enem biti še zbrani. Vseeno lahko poskusite. Z vajo se boste mojstrili.

Skratka, v točno tisti del, kjer čutite bolečino zavestno pošiljaje energijo ljubezni. J. Redfield to energijo imenuje »višja božanska energija«. Pošiljajte jo z NAMENOM, da bo ljubezen povrnila poškodovane celice v stanje popolnega delovanja.

Poskusite si predstavljati, da se povežete s svojo notranjo energijo (imate jo, zagotovo jo imate) in ta vas bo vodila.

Ko si boste predstavljali, da ta energija ljubezni seva naravnost v »srce« vaše bolečine, boste s tem procesom dvignili ta del telesa na višjo vibracijo. Možno je, da boste začutili v tej točki bolečine drugačno ščemenje, ki se bo začelo pomikati po nogi navzgor … skozi kolke … v trebušno votlino in prsi koš … in naposled v vrat in glavo. Zaradi hitrejše vibracije boste občutili ščemenje po celem telesu. Vaši telesni organi bodo začeli delovati na višji vibraciji. Super, proces ozdravitve se je začel!

Vaše telo bo postalo lažje in bolj nabito z energijo. V tem stanju poskusite nekaj časa vztrajati. Na kratko - v bolečino pošiljate energijo.



Enako pomembno pa je, da raziščete pomen poškodbe ali bolezni. Kaj vam bolezen ali poškodba sporoča o strahu, ki vas z nečim zadržuje in se udejanja v vašem telesu? Ko strah ozavestite, omogočite torej tudi odpravo vzroka nastanka bolezni. Šele z ozaveščanjem lahko odstranimo blokado strahu in omogočimo učinkovitejše delovanje vizualizacije.

Na kratko - z vizualizacijo najprej povišamo vibracijo iz srca, jo preusmerimo na mesto bolečine in potem po celem telesu.

Odkritje izvora strahu pa je življenjsko pomembno. Velikokrat je prav strah skrit globoko v nas in lahko sega zelo daleč v preteklost. Za raziskovanje tega izvornega strahu si je treba vzeti čas. Včasih veliko časa. Kajti, če hočemo ozdraveti »v kost in kožo«, je treba najti vzrok, da lahko dokončno ozdravimo posledice.

Odkritje pravega vzroka naše bolezni je najverjetneje temeljni korak v procesu ozdravljenja.

Treba je pogledati zelo globoko vase in se spomniti, kaj bi radi naredili s svojim življenjem.

Namreč v sebi moramo obuditi svojo vizijo, tisto, ki nas bo pognala v novo razsežnost, ki nas bo navdihnila in navdušila. Kajti prav naša volja nam bo na koncu vrnila dobro počutje!

Vprašajte se, kaj želite narediti s svojim življenjem? In kateri »strahec« straši vaše misli, ki so zablokirale vaše telo?


Kaj bi vas osrečilo, motiviralo in navdihnilo, da bi zjutraj skočili iz postelje in se z največjim navdušenjem podali v novi dan?


Pisarka Simona&Simon

1 komentar:

  1. vsako telo ima moč samozdravljenja to drži kot pribito.Najprej je treba aktivirati ljubezen do sebe,kar je dolgo in zahtevno delo na sebi,vsakodnevno,ker spoznavaš sebe,odstranjuješ vse moteče mislene vzorce,vsa nepredelana čustva,soočaš se z svojimi strahovi,naučiš se sprejemati,odpuščati,začutiti sočutje in občutiti notranji mir.A se splača,a je kaj bolj pomembno od nas,zdravje je na prvem mestu.lp

    OdgovoriIzbriši