ponedeljek, 3. oktober 2016

La femme fatal! (III. del)

Tako je to! Če si ženska, prisluhni. Tokrat nagovarjam tebe in kličem tvoji ženski - zunanji podobi.

Nismo ženske enake, zato se ne enačimo. Raje razvijajmo svojo edinstvenost.

Raje odkrivajmo svoj potencial, tudi skozi zunanjo podobo, ki konec koncev ni enaka nobeni drugi.

Ženske pa iščejo vzornice. Če ne v svetu znanih, pa med sodelavkami, prijateljicami, mamami …

Ne delaj tega! Najdi sebe tudi skozi zunanjost, ki pritiče le tebi. Možnosti imaš neskončne. Le, kar moraš najprej storiti, je, da se dodobra ogledaš in do konca pregledaš.

Pa spet ne kritično ali po kriterijih, ki jih zapoveduje modno kozmetična industrija. Temveč po sebi lastnim merilom. Zagotovo imaš svoje posebnosti, ki jih ne moreš stlačiti v tiste »zapovedane« oblike, mere, barve, dogme, kot ti samo misliš, da bi morala.

V resnici moraš ustreči samo sebi. Ne partnerju, ne prijateljem, znancem, družini …, kajti potem to ne boš več Ti. Če te partner ne sprejema, takšno kot Ti si, je to njegov problem. Ne dovoli, da te premoti z besedami: »Ne bi ti tega naredila zame? Me nimaš več rada?« Ta človek te v resnici sploh ne vidi, »nima rad«. Obstaja velika verjetnost, da nima rad niti sebe. Zatorej, vse, kar narediš, naj bo najprej všeč tebi!

Ali ima, kdo pravico, da te presoja, ocenjuje …, da ti govori, da si debela, siva, na kratkih nogah, presuha, preozka, preširoka, neokusno oblečena, z neprimerno pričesko, premalo make-up-a ali s preveč …

Ženske rade požirajo te opazke in se potem pustijo preoblikovati, kot to želijo drugi, največkrat partner. In se celo življenje mučijo … ali s hujšanjem, z dietami …, barvanjem ali dolžino las …, s telovadbo, ki je v resnici ne marajo …, si morda omislijo še vsadke, podaljške česarkoli … ipd.

Če vse to počnemo iz lastnega zadovoljstva, potem je v redu. V obratnem primeru se mučimo, in to vse zaradi mnenja ali želja drugih.

Ja, kako ali kaj pa bi ti naredila ljuba ženska, če ti nihče ne bi narekoval, kako bi morala izgledati?

O tem ti govorim. Točno to in tako naredi, kot ustreza tebi. Kajti v tem primeru boš bila videti najlepša, boš oddajala najsvetlejšo energijo in prepoznavna boš že na daleč. Skozi svojo čudovitost in enkratnost!

Vsak, ki te bo pogledal, bo vedel: »Ona pa ve, kaj hoče! Ta ženska pa ima svoj stil! In pristaja ji, kajti že na daleč se vidi, da se počuti sproščeno in udobno v svoji koži.«

Prav to pa je največji čar, ki si ga lahko pričaraš. In to prav sama. Zato pa pravim, najprej se dobro oglej in pobožaj vsak delček svoje kože. Pogrej ga s svojimi dlanmi in si povej, kako si lepa.

Da, sama sebi to poveš! Koga pa potrebuješ, da te bo ocenjeval? Če najprej sama sebi, ne boš dala priznanja, pohvale, kako čudovita si …, ja, kdo pa misliš, da ga bo potem dal tebi?

Kar boš izžarevala, to ti boš!

Če boš s telesom izražala napetost, neudobnost ali narejenost, ki ti ne pristoji, bodo drugi to zaznali. Skozi tvoje počutje bodo zaznali, kaj si misliš o sebi.

Ne verjameš? Preizkusi! Opazuj ljudi in ugotavljaj »Kdo se počuti doma v svoji koži?«

Tisti, ki je sproščen v gibanju in hoji, izražanju, gestah in mimiki obraza … tak človek je že videti zadovoljen!

Zatorej ženska poskrbi, da boš imela na sebi le–to, v čemer se počutiš udobno, a hkrati privlačno, urejeno in čisto. Vedno z največjo možno mero estetike in dobrega okusa.

Marsikatera bo začela jamrati: »Če sem pa debela …, če pa nimam lepih las, nohtov, ušes …, če pa nimam lepih nog, ozkega pasu, čiste kože …

Dobro. Vso pravico imamo, da s kakšnim delom svojega videza nismo zadovoljne in če ga na noben način ne moremo preoblikovati ali zamenjati, pa začnimo obratno, iz druge smeri.

Najdimo na sebi tiste naše enkratne, čudovite in izražene posebne dele telesa, s katerimi smo prav posebej zadovoljne in jim dajmo poudarek.

Na primer: z obleko, primerno razkrito, odkrito …, s samosvojim načinom ličenja, obutvijo, barvnimi odtenki …, nakitom …

Še bi lahko naštevala. Verjamem, da si uganila bistvo povedanega. Poudari tisto, kar meniš, da na tebi najbolj sije, je zanimivo, privlači, bode v oči …

Na primer, imaš dolge in lepo oblikovane noge. Najdi način, kako boš poudarila, da se bodo vsi pogledi usmerili vanje … hehe …

Ali pa imaš čudovite lase. Poskrbi, da bodo urejeni, sijoči in hodi po svetu z dvignjeno in ne sklonjeno glavo.

Tvoja posebnost so čudovito oblikovane prsi. Naj drugi vedo, kako si na to ponosna.

Morda je barva tvojih oči magnet za druge. Posveti jim posebno pozornost z ličenjem ali očali.

Morda imaš čvrsto in zaobljeno zadnjico. Ne skrivaj je!

Čemu se ne bi počutila privlačno, zaželeno, lepo, srečno, nasmejano, sproščeno? Zakaj bi skrivala svoje čare, ki jih zagotovo imaš.

Vsaka jih ima! Takšne ali drugačne. In ko boš dodobra raziskala pogled nase, boš tudi našla samo svoj način, ki bo pristajal prav tebi, tvoji velikosti, teži, barvi las, polti ipd.

Vzemi si čas zase! Samo čas, kajti za vse napisano ne potrebuješ kup denarja. Le malo iznajdljivosti, nasvet prave prijateljice … Tudi med domačo garderobo se najde marsikaj zelo uporabnega …, s samo malo spremembe v kombiniranju barv …, krajši dolžini ali drugačni širini …, pa bo sprememba že učinkovala.

Ženska, ko boš cenila sebe, te bodo cenili drugi! Ko se boš imela rada točno takšno, kot si že zdaj, se bo to zaznalo že na drži telesa. Vredna si vse pohvale in ne kritike. Vredna si vsega najboljšega, ne samo ostankov.

Ko boš svoj svet imela rada, bo svet imel rad tebe!

Pisarka Simona&Simon


P. S. 
Pa saj sem vedela, da se boš med bralci znašel tudi ti :) moški. Tudi zate bom napisala razmislek ... Se že veselim morebitnih komentarjev!

Ni komentarjev:

Objavite komentar