nedelja, 16. oktober 2016

INTERVJU s Simonom


Novinarka: Pozdravljeni, Simon. Presenetili ste s svojim hitrim odzivom in pripravljenostjo sodelovanja v intervjuju. Seveda Pisarke Simone ne poznate od včeraj. Ali bi nam hoteli najprej orisati kje, kdaj in kako sta se spoznala?

Simon: Ja, seveda … Spoznal sem jo v času delovanja društva zdravljenja po poteh narave. Energijsko zaznavo njene prisotnosti pa sem občutil že veliko pred tem časom. Morda boste pomislili, da to ni mogoče …, ampak vedite, v energijskih svetovih, ki jih raziskujem že dlje časa, se ve, da je vse možno.

Tako je nekega pomladnega dne v letu 2014 stopila skozi vrata. In kar sem najprej zaznal, je bila njena preplašenost. Bila je kot srna … ves čas v pozornosti kdo jo bo ponovno prizadel.

A hkrati sem v njej občutil velik potencial, prikrit očem bežnega opazovalca. Takoj sem vedel, da je ustvarjalna duša. Ženska, v kateri se skrivajo neslutene avtentične moči, njena drža pa je nakazovala naravo veselega in iskrenega človeka. 

Občutil sem neverjetno nujo, da ji pomagam narediti preskok iz sveta ujetosti, v svet, kjer si bo dovolila biti to, kar Ona v resnici JE. Vse te izjemne moči, ki so se skrivale v njej in jo zaradi strahu blokirale, sem želel priklicati na plano …

Novinarka: Torej ste naravni zdravilec? Kakšen je vaš pristop do ljudi, ki jim želite pomagati?

Simon: Naraven. Ni to znanost, ki je ne bi znal ozavestiti prav vsak. Vsak, ki bi zmogel ostati pozoren v sebi. Zato sem jo začel voditi skozi strahove. Želel sem, da jih ozavesti in s tem razgradi. Da bi občutila, da je vredna vsega najboljšega, vse ljubezni, če se bo le želela odpreti ljudem. Seveda najprej tistim, ki jih bo prepoznavala kot krog svojih duš. Kasneje pa tudi drugim, s katerimi bo znala deliti svoja spoznanja, na samo njej lasten način. To pa je proces … nič ne gre brez truda in dela na sebi. Ne morem se načuditi, kako vztrajna in zagrizena učenka je Pisarka Simona.

Novinarka: Imate morda kakšen uporaben nasvet za vse, ki bi si želeli duhovne spremembe, rasti in spodbude, kako do boljšega jutri …?

Simon: Sicer do vsakega pristopam drugače, kot pač začutim … ni recepta, ki bi bil enak za vse. Saj veste, vsa človeška bitja smo enkratna in nihče ni enak drugemu. 

Če znaš prisluhniti človekovi duši in to lahko storiš s pomočjo svoje intuicije, potem te ta nekako vodi in ti narekuje način ali pristop do sočloveka. Vedno v duhu čiste ljubezni … univerzalne ljubezni …

Novinarka: Ko sva že pri besedi ljubezen, kako bi jo orisali vi? Kakšen pomen ji dajete?

Simon: Hm, zahtevno vprašanje … Ljubezen si vsak človek razlaga po svoje in prikliče drugače. A bom poskusil razložiti svoj pogled.

Občutenje ljubezni je tisto, po čemer vem, da energija prosto teče. Zato je pomembno obstati v tej energiji, v stanju ljubezni. 

Zapomnite si! Potrebno je pričakovati, da ta energija ljubezni priteka v nas na višji ravni in izteka iz nas kakor reka. Da ne izgubiš stika z njo, jo moraš ves čas poskušati zavestno priklicati v spomin … to občutenje ljubezni.

Pričakovanje ljubezni moraš ves čas negovati in utrjevati … in pričakuj, da bo v tvoje polje pritegnilo samo tiste dogodke in misli, ki bodo koristni tvoji usodi. Ostati moraš pozoren … 

Ne pravim vam, kako postati povprečen človek. Učim, kako postati junak iz sebe in zase.

Novinarka: Imate morda za vse nas, ki bi se tudi želeli podati na pot samo-raziskovanja in občutenja ljubezni višjih razsežnosti, kakšen namig, kje in kako začeti?

Simon: Pri sebi. Vedno pri sebi. Prisluhni sebi. Prav tega ljudje ne znajo. Ukvarjajo se z vsemi drugimi, samo, da jim ni treba razmišljati o sebi.

Sam sem se, poleg drugih učiteljev življenja in lastnih izkustev, učil iz številne literature. V branje rad priporočam knjigo Celestinska prerokba, Jamesa Redfielda. Za tiste z več raziskovalnega duha pa še vse njegove nadaljnje knjige … vse tja do Dvanajstega spoznanja.

Novinarka: Bi morda za zaključek razgovora želeli še sami kaj dodati?

Simon: Hja … tudi Pisarka Simona je moja učiteljica iz prvih vrst. Vseeno nisem bil pripravljen na tako močno žensko energijo, ki danes osvetljuje in zapolnjuje vse okoli sebe, tudi mene. Dejansko je učenka, a hkrati velika učiteljica. 

Ni je premotilo, da ji na začetku ni teklo po pričakovanjih. Dalje je grebla in grebla in postajala iz dneva v dan energijsko močnejša … privlačnejša, tudi v mojih očeh. Ne morem prikriti zadovoljstva, da sva danes uigran tim, ki deluje tudi na daljavo …, da sva se uglasila na višjih frekvencah in v drugih nivojih bivanja.

Če bo želela, greva še dalje …, ni meja, ni omejitev niti prostora niti časa. Omejitve si postavljamo sami in so samo v našem umu. Svet, kjer danes smo in nas jutri ni več, ne obstaja. Mi vsi smo večnost in iz tega spoznanja bova izhajala še vnaprej.

Novinarka: Dovolite, da naredim fotografijo za naslovnico?

Simon: To pa raje prihraniva za prihodnjič. Želim delovati iz ozadja. Zato me Pisarka Simona tudi kliče »eminenca v senci«. Sam občutim zadovoljstvo že s tem, da spremljam dogajanje iz ozadja.

Ne bom se predstavljal javnosti. Zato pa imam Pisarko Simono, da deli in širi sporočila, ki jih skupaj obelodaniva na številnih popotovanjih.

Rad se ji pridružim tudi na potepu po gozdu. Takrat si izmenjava izkustva in spoznanja, ki jih uči narava …, njena drevesa, koti in kotički, katere razkrije le najbližjim.

Novinarka: Vsekakor bom spoštovala vašo odločitev. Vam pa se najlepše zahvaljujem za čas in pripravljenost sodelovanja v intervjuju.

Simon: Hvala enako in še kdaj. Za naslovnico pa uporabite eno izmed fotografij Pisarke Simone. Ste morda opazili, kako je ožarjena s svetlo in ljubečo življenjsko energijo? Pa še fotogenična je… 

Iz novinarskih vrst: Simona Babič

Ni komentarjev:

Objavite komentar