petek, 14. oktober 2016

INTERVJU s Pisarko Simono

Fotografija za naslovnico

Novinarka: Dober večer Pisarka Simona in že vnaprej hvala, da ste si utrgali čas za najin intervju. Za vami je po odzivih sodeč, več kot uspešen večer predstavitve vašega knjižnega prvenca z naslovom VZHOD SONCA – PONOVNO SIMONCA. Kaj bi želeli najprej povedati?

Pisarka Simona: Najprej bi se rada zahvalila gostitelju, Centru Svetlobe v Mariboru in gospe Mojci Zorman za povabilo. Predstavitev je potekala na večer 13. oktobra in kot že mnogokrat, se je izkazalo, da mi je prav številka 13 na kožo pisana.

Novinarka: Kolikokrat ste že predstavili svojo knjigo in kako bi vi ocenili današnjo?

Pisarka Simona: Moram reči, da javnih dogodkov še nisem imela prav mnogo. Več predstavitev se dogaja v ožjih krogih prijateljev in znancev, in med ljudmi, ki jih naključno srečujem.

Saj veste, pisanje je osamitveno delo, predstavljanja množicam pa se šele učim.

Današnja skupina pa je bila več kot nekaj posebnega. Ne samo, da smo dvigovali svoje vibracije, širili smo jih še izven prostora … Malo je manjkalo pa bi se naš prostor razpočil od smeha. Nasmejali smo se do solz ob eni izmed zgodb, ki sem jo pravzaprav predstavila že iz druge knjige. 

Kajti med gosti večera sta bila dva udeleženca, ki sta prvo knjigo že prebrala. Da bi pričarala prav vsem, kar se da zanimiv večer, sem tematsko nakazala že vsebino druge knjige …

Novinarka: Pa je običajno, da se vaših predstavitev udeležujejo tudi mladi ljudje? Namreč danes sem opazila med poslušalci tudi dva mladeniča, ki sta se z zanimanjem in tudi aktivno vključila v razgovor.

Pisarka Simona: Moram reči, da je to prvovrstna preizkušnja s tako mladim občinstvom. Po navadi se pogosteje priključijo mlada dekleta, kot pa mladeniči. Ampak to je samo dokaz, da tema o Ljubezni zanima prav vse. Ne glede na spol in starost.

Poglejte! Ali nas v Hramu učenosti učijo kako živeti Ljubezen? Ali obstajajo programi, ki bi izobraževali, osvetljevali, kako se soočati z Ljubeznijo, kako se ji približati, jo spoznati in kako Ljubezen živeti?

Ne najdemo praga teh Hiš, ki bi učile o življenju v Ljubezni in z Ljubeznijo. Ali se »učiteljskemu svetu« še vedno ne sanja, kako nujno je vnesti v svoje programe o ozaveščanju in pridobivanju moči, ki jo Ljubezen ima.

In če kaj, potem nam vsem prav Ljubezni manjka! Po njej vsi hrepenimo, jo iščemo, lovimo, se izgubljamo v zavezah, obljubah in pogubah … ter smo na koncu primorani, da se sami kalimo …, če pa dobimo priložnost in vpogled, kako se da drugače, lažje, z manj bolečine in trpljenja »najti« to Ljubezen in jo tudi obdržati … to pa je nekaj, o čemer bi nas lahko poučil ta, ki je to pot že prehodil. In preživel hehe …

Veliko nas je, ki se v mladosti nismo srečali s prav veliko razumevanja o tem, kaj Ljubezen JE in kako jo voditi skozi življenje. In to je nekaj, o čemer bi prav vsi radi kaj slišali, da bi se bolje znašli v svojem položaju in na svoji poti spoznavanja Ljubezni …

Novinarka: Torej vi menite, da bi Hiše učenosti morale uvesti predmet ali program izobraževanja o LJUBEZENI?

Pisarka Simona: Na vsak način. Pa ne kot predmet, kjer bi se učili formul in definicij in enačb o Ljubezni …, temveč kjer bi spoznavali pomen tiste, reciva z besedo: »Univerzalne Ljubezni«.

Prav danes sem dobila potrditev svojih razmišljanj. Namreč mladenič, ki je prisostvoval predstavitvi, me je povabil, da obiščem njihovo šolo in tam predstavim svojo knjigo. Ponudil se je, da bo ta dogodek organiziral. To pa je res velik premik …


Novinarka: Če bi vas kdo vprašal, kaj ste torej v resnici po poklicu, kaj bi odgovorili? Med predstavitvijo ste povedali, da ste gradbenica z diplomo. Vi pa se ukvarjate …? Kako bi vi to poimenovali?

Pisarka Simona: Dobro vprašanje! Naključju v mojem življenju je botrovalo spoznanje, da grem na novo popotovanje učenja, to je raziskovanje Ljubezni.

Morala sem priti dno dna tej skrivnosti, ki ji pravimo Ljubezen. In ker sem tako silno iskala, se učila in ob enem raziskovala, sem prejela številne odgovore. Danes bi ta spoznanja lahko delila z drugimi, ki te odgovore še iščejo. 

Kajti veliko ljudi živi v svetovih svojih strahov in ne vedo, kje Ljubezen sploh iskati. Še huje, mnogi ne verjamejo več, da Ljubezen sploh še obstaja.

Prijelo se me je ime Raziskovalka Ljubezni in bo kar pravšnje zame. Res, da nimam "uradne" diplome iz tega vedenja. A moja diploma so in bodo moje knjige. Sicer pa sva ugotovili, da tudi Hiš, ki bi poučevale in delile diplome iz tega naslova, ni.

Kje in kako začeti in Ljubezen v Hram učenosti vpeti?

Nekje … kjerkoli! In zakaj ne ravno pri raziskovanju kaj Ljubezen JE in kaj NI … 
In da boš v Ljubezni enkrat doma, moraš vedeti vsaj, kje JE njen dom!

Novinarka: Pisarka Simona, pogovor z vami je bil doživet in prežet s čisto Ljubeznijo. Delite jo še naprej … Želim vam še mnogo odgovorov na velika in mala vprašanja, ki objemajo vesolje Ljubezni. Hvala za pogovor.

Pisarka Simona: Hvala enako! A bi želeli opraviti intervju še s Simonom? Da dogodek in raziskovanje Ljubezni osvetli s svojo moško energijo? V tem primeru predlagam, da se še danes dogovorita kje in kdaj se bosta srečala?

-          - se nadaljuje –



Iz novinarskih vrst: Simona Babič

Ni komentarjev:

Objavite komentar