torek, 6. september 2016

NI GOVORA!!!

KRATKA ZGODBA

NI GOVORA!

»Ni govora! Si slišal, ni govora!«, je bil stavek tega jutra, s katerim je žena postregla možu namesto zajtrka.


Se ti zdi domač? Sprejemljiv? Nimaš pravice govora. Ne govori mi nazaj in pika. Tako bo, kot sem jaz rekla. Brez ugovora. In nato tišina.


No, mogoče rečemo otroku »ni govora«, ker bo ta naša hipna reakcija preprečila nekaj slabega. Pa še v tem primeru je stavek brez vezen. Nima zveze z ničimer, kar bi pomenilo, da mora molčati.

Smo v svobodni deželi, svobodni ljudje in imamo pravico govora. Kdo nam jo vzame? Lasten partner.

Je tak partnerski odnos ljubeč? Da, če bi bil stavek izrečen v šali.

Ker pa že tri dni poslušam njeno nerganje in obregovanje ob partnerja, se samo sprašujem, koliko mu še manjka, da bo njegova mera polna. Vprašanje časa.

Morda bo do smrti podložen. Morda bo odšel že jutri. Kdo bi vedel?

Takole v kampu je človek dobesedno prisiljen poslušati zakonska nesoglasja. Še posebej, če dopust preživljaš sam s seboj in nimaš tistega hipa nikogar, s katerim bi se zapletel v pogovor in uspelo preslišal nadaljevanje.

Tako pa so skozi papirnato tanko šotorsko platno besede sosedov dobesedno butale vame. Niti toliko se nista potrudila, da bi jih obdelala sama zase v svoji prikolici.

Žena je čez dan, kot nadležna muha, kolovratila okoli moža in mu narekovala opravke, ki jih je lahko nato kritizirala. Ker jih seveda ni opravil po njenem pričakovanju.

Nisem bila začudena, da je bolj ali manj ves čas molčal, odgovarjal pa samo na njena konkretna vprašanja. Ostale komentarje in pripombe je dosledno preslišal. Kot sem jih želela preslišati tudi sama. Vendar jalovo delo vam rečem.

Le kdo izmed nas je vreden takega odnosa? Nihče ni na svetu zato, da bo prenašal nezadovoljstvo svojega partnerja. Vsaj ne v nedogled in povrhu vsega še na dopustu.

Ali se v resnici sploh zavedata, kako daleč sta se pogreznila v dva nezadovoljna človeka?

In kako bo takšen mož zvečer z Ljubeznijo objel in stisnil v naročje svojo ženo? Ni govora, vam rečem!

Obrnil se bo vstran, ji pokazal hrbet in se potrudil čim prej zaspati.

Pa le kdo si lahko želi vztrajati v takem razmerju? Ni govora, pravim jaz!

Tukaj ni govora niti o Ljubezni, kaj šele o brezpogojni Ljubezni!


Pisarka Simona
www.pisarkasimona.eu


 

Ni komentarjev:

Objavite komentar