nedelja, 11. september 2016

Kaj zdaj: "Bog JE, ali ga NI?"



Če te zanima samo kratek in jasen odgovor, ti takoj povem: »Bog JE!«

Če pa želiš, da še pokažem nanj ali dokažem svojo trditev, pa beri naprej.

No, da poskusim razložiti v nadvse preprostem jeziku.

Torej, če nismo mi rojeni za trpljenje, bedo, suženjstvo, bolezni in nesrečo …, zakaj pa potem je na svetu toliko slabega?

Človek je s svojim utelešenjem na Zemlji pozabil »Kdo ali kaj v resnici JE.« Zaživel je v materialnem svetu, ki narekuje razvoj tehnologije, pred razvojem osebnosti.

Prav ta razvoj pa nas vsak dan bolj onesrečuje, namesto da bi nam prinašal zadovoljstvo.

Materialni svet, zadovoljitev človekovih želja, strasti in vsesplošno hlastanje po več in še več, ne vodi nikamor. Do sem mi boste morda še z lahkim srcem pritrdili.

Kje pa torej iskati tega Boga, ga spoznati, se z njim pogovoriti, se z njim rokovati? In umiriti Dušo?

Če je življenje neuničljivo in to zagotovo je, potem razumemo, da je življenje neprestano gibanje in spreminjanje. Iz ene oblike v drugo.

Tudi, če drevo posekate, je le-to v času rasti ustvarilo toliko semen za nova rojstva, da jih bo nekaj zagotovo vzklilo.

To življenje, ta življenjska sila se imenuje Notranji Bog. Bog je sicer neotipljiv, vendar preveva VSE ŽIVO. Od tod besede, da je vedno prisoten.

Podarjeno nam je bilo življenje, v katerem ima človek zavest. S pomočjo svoje zavesti razvija svojo enkratno osebnost. To nam je dano kot neponovljivo darilo, ki nam ga nihče ne more vzeti.

Na nas pa je, kako bomo s to svojo »enkratno« osebnostjo ravnali. Ali bomo svoj razvoj res razumeli kot enkratno darilo, se zavedali svoje prave narave? Se bomo s pomočjo znanja in ljubezni dvigovali na višjo raven zavesti?

Ali bomo preprosto v sebi in okoli sebe pustošili, vse kar nam pride pod roke in zanemarili, da nas le naše misli lahko dvigajo ali spuščajo na določeno raven zavedanja?

Resnično želite spoznati svoje zmogljivosti za dobro in slabo? Moč deluje enako za vsakogar.

Nemogoče je srečati človeka, ne da bi pri tem tudi vplivali nanj. Izbira, kako boste z njim ravnali, je vedno na vaši strani.

Torej ste Vi ta Bog, ki odloča, ali ima življenje za vas kakšno vrednost ali ne. In kako veliko/visoko/globoko sploh ima!

Bog se pusti spoznati tako, da moraš najprej spoznati SEBE. Kajti Bog biva v nas samih.

Takrat ne bo težko razumeti stavka: »Bog JE v vsem in vse JE v Bogu.«

Torej ni več skrivnosti, ali Bog JE, ali ga NI! Skrivnost je življenje samo.

Učenje življenja pa je dolgotrajen proces za vse nas, saj je vsaka duša na drugačni stopnji zavedanja, vsaka ima svojo pot življenja.

Ko doumemo, da smo zavedanje mi sami, da smo okronani z zavestjo, s katero resnično želimo napredovati in razvijati svojo osebnost … bomo na najvišji stopnji/stopnici/ravni svojega zavedanja rekli:
»Bog je v meni, srečal sem ga!«

Ni komentarjev:

Objavite komentar